Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πήραν την ευχή του Ιερώνυμου οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για ΠΓΔΜ

Πήραν την ευχή του Ιερώνυμου οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για ΠΓΔΜ

Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου.

Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου.

Οι διοργανωτές -η κ. Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, γενικός γραμματεάς του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και ο κ. Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου – υπέβαλαν τα σέβη τους στον αρχιεπίσκοπο και ζήτησαν την ευχή του.

Ο μακαριώτατος επισήμανε στους διοργανωτές την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αυτή έχει διαχρονικά διατυπωθεί, περί της μη αποδοχής του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού του ονόματος του κράτους των Σκοπίων και τους ανέλυσε τη σημαντική εκκλησιαστική παράμετρο του ζητήματος.

Περαιτέρω ο Αρχιεπίσκοπος, υπενθύμισε στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, το τελευταίο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος, πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μίας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης.

Υπογράμμισε δε ότι «στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεων των κληρικών και λαϊκών μελών της, η Εκκλησία σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα», ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι «με την τήρηση των ως άνω προϋποθέσεων, που θα διασφαλίζουν τον ειρηνικό και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρα του συλλαλητηρίου των Αθηνών, η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει σε αυτό, δια του αντιπροέδρου της Δ.Ι.Σ., μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, ο οποίος και θα αναγνώσει το σχετικό ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ., πλαισιουμένου από τους μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλο και Χίου κ. Μάρκο».

in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024