Αναστάτωση προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ ευρήματα έρευνας σε 30χρονο Αλγερινό κρατούμενο στο Ψυχιατρείο των Φυλακών, από τα οποία προκύπτουν ενδείξεις για νέο σχέδιο δολοφονίας στα πλαίσια της υπόθεσης «Energa». Κι αυτό περίπου 3,5 μήνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που αποδίδεται σε Αλβανούς ποινικούς που είχαν συσχετισθεί πάλι με την υπόθεση της ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε προ πέντε ημερών στον 30χρονο αλλοδαπό κρατούμενο που είχε συλληφθεί στις 4 Ιανουαρίου στην Αθήνα για υπόθεση ναρκωτικών βρέθηκε ηλεκτρονικό αρχείο που περιείχε φωτογραφία του καταδικασθέντα επιχειρηματία για την υπόθεση της Energa κ. Αχιλλέα Φλώρου.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στο ίδιο ψηφιακό υλικό βρέθηκε και σχετικό κείμενο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φλώρος ήταν κι ο «κύριος στόχος» των Αλβανών ποινικών που δολοφόνησαν –στις 12 Οκτωβρίου 2017- τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Κι αυτό προκειμένου να μεταφερθεί «πίεση» προς τον κ. Φλώρο για να τους καταβάλλει –σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- χρήματα από «συμβόλαιο θανάτου», το 2014, σε βάρος άλλου δικηγόρου.

Το εύρημα αυτό προκάλεσε την κινητοποίηση της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπέκρυπτε νέα ανάθεση εγκληματικής ενέργειας στο μέλλον.

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας