
Βουλγαρία: Εισαγγελείς βάζουν στο στόχαστρο ακριβά αυτοκίνητα και ακίνητα
Εισαγγελείς στη Βουλγαρία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, ότι θα ερευνήσουν εύπορους Βουλγάρους που οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα ή είναι ιδιοκτήτες ακριβών ακινήτων, ώστε να καταδειχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η χώρα καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.
Εισαγγελείς στη Βουλγαρία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, ότι θα ερευνήσουν εύπορους Βουλγάρους που οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα ή είναι ιδιοκτήτες ακριβών ακινήτων, ώστε να καταδειχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η χώρα καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.
Ο επικεφαλής της εισαγγελίας Σοτίρ Τσατσάροφ έδωσε εντολή να διεξαχθεί πανεθνική έρευνα για την προέλευση των κεφαλαίων Βουλγάρων που απέκτησαν κατά το 2015 και το 2016 ακίνητα αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου λεβ (256.000 ευρώ).
Θα ελεγχθούν επίσης ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από την εισαγγελία, έπειτα από προειδοποιήσεις εκ μέρους της αστυνομίας και της εφορίας ότι κάποιοι απ’ αυτούς μπορεί να εμπλέκονται σε φοροδιαφυγή, απάτη ή ξέπλυμα χρημάτων.
Περισσότεροι από 350 Βούλγαροι αγόρασαν ιδιοκτησίες αξίας άνω των 500.000 λεβ το 2015 και το 2016, ανέφεραν οι εισαγγελείς, σε μια χώρα όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι μόλις περίπου 1.000 λεβ.
Περίπου 450 άνθρωποι στη Βουλγαρία οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα όπως Maybach, Bentley, Ferrari, Rolls Royce ή Lamborghini, αναφέρεται στη δήλωση των εισαγγελέων, οι οποίοι επικαλούνται στοιχεία της αστυνομίας.
Η Βουλγαρία, η οποία εντάχθηκε στην ΕΕ το 2007 και αυτή τη στιγμή ασκεί την εκ περιτροπής εξάμηνη προεδρία της Ένωσης, αντιμετωπίζει πιέσεις από τις Βρυξέλλες για να δείξει ότι παίρνει μέτρα ώστε να βάλει τέλος στο κλίμα ατιμωρησίας για το οργανωμένο έγκλημα και να διασφαλίσει το κράτος δικαίου.
Η απουσία απτών αποτελεσμάτων στην καταπολέμηση της διαφθοράς αποθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις και είναι από τις κύριες αιτίες για τις οποίες δεν έχει επιτραπεί στη Βουλγαρία να ενταχθεί στον χώρο Σένγκεν της ΕΕ.
in.gr
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442