Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα «μυστικά» του επίσημου δείπνου προς τιμήν του Ρίβλιν

Τα «μυστικά» του επίσημου δείπνου προς τιμήν του Ρίβλιν

Στα επίσημα δείπνα που παραθέτει σε αρχηγούς κρατών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν (εκτός πρωτοκόλλου) ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης. Και όχι μόνον. Δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούν και η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα με την Μαρέβα Μητσοτάκη. Αυτό θα συμβεί και απόψε στο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο κ. Παυλόπουλος στον Ισραηλινό Πρόεδρο Ρ. Ρίβλιν και τη σύζυγό του.

Στα επίσημα δείπνα που παραθέτει σε αρχηγούς κρατών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν (εκτός πρωτοκόλλου) ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςκαι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης. Και όχι μόνον. Δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούν και η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάναμε την Μαρέβα Μητσοτάκη.


Αυτό θα συμβεί και απόψε στο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο κ. Παυλόπουλος στον Ισραηλινό Πρόεδρο Ρ. Ρίβλιν και τη σύζυγό του.
Το δείπνο θα είναι εφάμιλλο των δείπνων που έχει παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους Μπαράκ Ομπάμα, Εμανουέλ Μακρόνκαθώς και Ρετζίπ Ερντογάν, δηλαδή θα έχει εθνικούς ύμνους, μουσική, θα παρίστανται τα κορίτσια του Λυκείου Ελληνίδων, επιχειρηματίες (Ελληνες και Ισραηλινοί) και βεβαίως φιλοφρονήσεις.
Τώρα τι γίνεται σ΄αυτά τα δείπνα; Πρώτα απ΄όλα (βάσει πρωτοκόλλου- όπως αναφέρεται) τελευταίοι που εισέρχονται στην αίθουσα είναι οι δύο Πρόεδροι. Στη διαδρομή, έως φθάσουν στην κεφαλή του τραπεζιού οι δύο πρόεδροι χαιρετούν επιχειρηματίες, στρατιωτικούς (πάντοτε τον Πέτρο Μολυβιάτη– που δεν έχει χάσει δείπνα με αρχηγούς κρατών)και υπουργούς που έχουν κληθεί. Συνήθως τονΚυρ. Μητσοτάκη τον βάζουν να καθίσει στην γωνία του κεντρικού τραπεζιού, σε απόσταση όμως ασφαλείας από τον Πάνο Καμμένο. Οταν περάσει από μπροστά του ο Πρωθυπουργός έχει μια τυπική χειραψία μαζί του. Το ίδιο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η Μαρέβα Μητσοτάκη που έχει και αυτή κληθεί (αφού το δείπνο γίνεται μετά συζύγων) κάθεται στην γωνία του τραπεζιού, ακριβώς απέναντι από τον σύζυγό της. Η μοναδική στιγμή που έχει την ευκαιρία να συναντήσει την Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα είναι όταν έρθει αυτή σ’ αυτήν για να την χαιρετήσει. Η κυρία Μητσοτάκη συνήθως της κάνει παρέα, έως ότου εισέλθουν στην αίθουσα οι δύο Πρόεδροι και ο Πρωθυπουργός, είτε ο πρεσβευτής της χώρας (που ο Πρόεδρός της πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη), είτε ο Νίκος Παπάςο οποίος (πάλι λόγω πρωτοκόλλου) κάθεται δίπλα της. Πιο πέρα στην κεφαλή του τραπεζιού κάθεται ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσηςμετά συζύγου και δίπλα τους (συνήθως) ο Αρχιεπίσκοπος (εκτός εάν δεν παραστεί και τον εκπροσωπεί άλλος Ιεράρχης).
Κατά τη διάρκεια της μουσικής (είτε πιάνο, είτε παιδική χορωδία από την Εθνική Λυρική Σκηνή) και απουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων μπορεί να υπάρξουν κατ΄ιδίαν συζητήσεις, πλην όμως ποτέ δεν ανακοινώνονται.

Οι δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου Στέφανος Τσιαμπαλής (εκ Καλαμάτας) και Θανάσης Σκούρας(γαλλοσπουδαγμένος και πρώην σεφ του Κωνσταντίνου Καραμανλή) ετοιμάζουν το μενού που συνήθως το κύριο πιάτο είναι ψάρι σφυρίδα.


Νίκος Χασαπόπουλος

in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024