Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μωράλη - Ιωακειμίδη για το μέλλον του Πειραιά

Συνάντηση Μωράλη – Ιωακειμίδη για το μέλλον του Πειραιά

Θέματα που αφορούν τη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και τον Δήμο Πειραιά συζήτησαν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΠΕΔΑ και δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Πειραιά.

Θέματα που αφορούν τη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων
Αττικής (ΠΕΔΑ) και τον Δήμο Πειραιά συζήτησαν ο δήμαρχος Πειραιά,
Γιάννης Μώραλης, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΠΕΔΑ και δήμαρχο
Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που
πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε τον κ. Ιωακειμίδη ως έναν «από τους πιο έμπειρους, επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς στη χώρα, με ιδιαίτερα ώριμη πολιτική σκέψη» και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο κ. Ιωακειμίδης, με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔΑ, που αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τους δήμους, θα το αξιοποιήσει προς όφελος των δήμων της Αττικής. Όπως πρόσθεσε, ο Πειραιάς θα είναι «παρών» για να βοηθήσει και να βοηθηθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία.

«Ο Πειραιάς είναι μία πόλη με αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι το μεγάλο λιμάνι της χώρας, η πόλη που υποδέχεται τους τουρίστες, ενώ παράλληλα εξελίσσονται μεγάλες επενδύσεις στο λιμάνι και μέσα στην πόλη. Είμαστε δίπλα στην Αθήνα, αλλά δεν την βλέπουμε ανταγωνιστικά. Θέλουμε να συνθέτουμε με την Αθήνα, αλλά να διατηρούμε τη δική μας φυσιογνωμία. Είμαστε μία ιστορική πόλη, με τον δικό της πολιτισμό, ιστορία, και ιδιοσυγκρασία και αυτό πρέπει να είναι διακριτό. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ πως με την Αθήνα και ειδικά με την ΠΕΔΑ έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωακειμίδης, επισήμανε πως θα συνδράμει ώστε να «ξανακερδίσει ο Πειραιάς από κάθε πλευρά και όχι να είναι παράρτημα της Αθήνας» γιατί, όπως είπε, αποτελεί την «ατμομηχανή που οφείλει να τραβάει το τρένο σε αυτήν την κατεύθυνση, προς τα εμπρός». «Νομίζω ότι έχουμε πολλά να κάνουμε ως ΠΕΔΑ, γιατί πραγματικά πρέπει να «δέσουμε» την ευρύτερη αυτοδιοίκηση της Αττικής, με έναν-έναν τους δήμους και ανοίγονται πολλά μπροστά μας» πρόσθεσε.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024