Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο χτύπημα Μαξίμου στον Κ.Μητσοτάκη για ΠΓΔΜ με δηλώσεις του πατέρα του [Βίντεο]

Νέο χτύπημα Μαξίμου στον Κ.Μητσοτάκη για ΠΓΔΜ με δηλώσεις του πατέρα του [Βίντεο]

Δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1994 επιστράτευσε αυτή τη φορά το Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απαντήσει εάν συμφωνεί με αυτές. Η αξιοποίηση αρχειακού υλικου από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και να καταδείξει διγλωσία επί του θέματος στη ΝΔ, επεκτάθηκε και σε video με δηλώσεις της Ντ.Μπακογιάννη αλλά και του Αντ.Σαμαρά.

Δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1994 επιστράτευσε αυτή τη φορά το Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απαντήσει εάν συμφωνεί με αυτές. Η αξιοποίηση αρχειακού υλικου από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και να καταδείξει διγλωσία επί του θέματος στη ΝΔ, επεκτάθηκε και σε video με δηλώσεις της Ντ.Μπακογιάννη, αλλά και του Αντ.Σαμαρά.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι «είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία» και προσθέτει ότι εάν η Ελλάς δεν δεχθεί μικτή ονομασία «θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία».

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του διερωτάται αν «συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνιζε το 1994, μετά την πτώση της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το ονοματολογικό, πως «είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία», υπογραμμίζοντας πως «εάν η Ελλάς δεν δεχθεί ονομασία μικτή θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία»;».

«Αναμένουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει με «ειλικρίνεια, εντιμότητα και θάρρος», όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως είναι ψεύτης, ανέντιμος και δειλός» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δεύτερο βίντεο που κυκλοφόρησε η Κουμουνδούρου, με τίτλο «Ποιος και πότε λέει την αλήθεια;», παρατίθενται δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, η κυρία Μπακογιάννη αναφέρει ότι «η Νέα Μακεδονία είναι μερικώς γεωγραφικός προσδιορισμός, με την έννοια ότι η παλαιά ήταν η ολόκληρη κι η νέα ένα κομμάτι».

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνει σε συνέντευξή του ότι εάν τα Σκόπια δεχθεί να αλλάξει τη συνταγματική της ονομασία «θα συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε», ενώ επαναλαμβάνονται δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Οι διαρκείς παλινωδίες της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προκαλούν ίλιγγο σε όσους τις παρακολουθούν διαχρονικά» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας βίντεο με δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οι οποίες, όπως σημειώνει, «αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».

in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024