
Γερμανία: Τελειώνει η υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία
«Η Γερμανία έκλεισε, σε μεγάλο βαθμό, το θέμα της κατανομής του 2017. Η υποδοχή προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα φτάνει στο τέλος της» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών στην εφημερίδα «Welt».
«Η Γερμανία έκλεισε, σε μεγάλο βαθμό, το θέμα της κατανομής του 2017. Η υποδοχή προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα φτάνει στο τέλος της» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών στην εφημερίδα «Welt».
«Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν μεμονωμένες μεταφορές οι οποίες δεν μπόρεσαν να γίνουν το περασμένο έτος» σημείωσε.
Όπως υπενθυμίζει δε η Frankfurter Allgemine Zeitung (FAZ), η σχετική συμφωνία για την κατανομή προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου και η Γερμανία έχει δεχτεί 10.265 (4.894 πρόσφυγες από την Ιταλία και 5.371 από την Ελλάδα), δηλαδή «τους περισσότερους με διαφορά», κατά το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Αν και αναμένονταν 27.000, οι υπόλοιποι δεν πληρούσαν τα κριτήρια με το υπουργείο. Τον περασμένο Δεκέμβριο δέχθηκε 503 από την Ιταλία και 39 από την Ελλάδα, ενώ τον Ιανουάριο μόνο οκτώ συνολικά και από τις δύο χώρες.
«Εν τω μεταξύ δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου αιτούντες άσυλο, οι οποίοι να έπρεπε ενδεχομένως να μεταφερθούν (ενν. στη Γερμανία)», σύμφωνα με τον Τόμας ντε Μεζιέρ, τον Χριστιανοδημοκράτη υπουργό Εσωτερικών, γράφει η Welt.
in.gr
- Στο ντέρμπι της… πολυαθλητικότητας, ο Ολυμπιακός έχει αντίπαλο μόνο τον εαυτό του
- Προμηθέας Πάτρας – Παναθηναϊκός 63-96: Ξέσπασαν οι «πράσινοι»
- Κόρινθος: Μία σύλληψη για τον θάνατο της 43χρονης που καταπλακώθηκε από μπαλκόνι – Αναζητείται η ιδιοκτήτρια του κτιρίου
- LIVE: Παναιτωλικός – Ατρόμητος
- Αμερικανοί πράκτορες συνέλαβαν την ανιψιά του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί και την κόρη της
- Σεισμός τώρα στη Θεσπρωτία
