Τα κομματικά επιτελεία σχεδιάζουν ήδη τις λίστες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όπως σημειώνει ο «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», υπάρχει κινητικότητα γύρω από το όνομα του Κώστα Μπακογιάννη, που συνδέεται με την Περιφέρεια Αττικής. Ποια άλλα ονόματα εξετάζονται για υποψηφιότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα κομματικά επιτελεία σχεδιάζουν ήδη τις λίστες για τις αυτοδιοικητικές
εκλογές και όπως σημειώνει ο «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», υπάρχει
κινητικότητα γύρω από το όνομα του Κώστα Μπακογιάννη, που συνδέεται με
την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο «Μικροπολιτικός»: «Ξέρετε πως παρότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές λογικά θα γίνουν σε περίπου ενάμιση χρόνο, ήδη στα κομματικά επιτελεία συζητούν για αυτές. Και, όπως μαθαίνω από διάφορους πράκτορές μου, για ορισμένους δήμους και περιφέρειες η κατάσταση έχει ήδη ξεκαθαρίσει. Ειδικά στη ΝΔ, πρέπει να επισημάνω, υπάρχει έντονη κινητικότητα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει ορισμένες – πώς να το θέσω; – εκπλήξεις.

»Η αρχή θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής όπου η αναμέτρηση έχει μεγάλο πολιτικό βάρος. Οι συζητήσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο για τη θέση του «μικρού πρωθυπουργού της Αττικής» επικεντρώνονται, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, αυτή την ώρα σε ένα όνομα: εκείνο του Κώστα Μπακογιάννη.

»Ενα όνομα, δηλαδή, ταυτισμένο για πολλούς με την τοπική αυτοδιοίκηση, που συνδυάζει μια επιτυχημένη θητεία στον πατρογονικό Δήμο Καρπενησίου – να υποσημειώσω ότι συμφωνούν σε αυτό όλοι οι ευρυτάνες κατάσκοποί μου – και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ένα ήπιο πολιτικό προφίλ – ικανό να προσελκύσει ψηφοφόρους κι εκτός ΝΔ.

»Εάν η συγκεκριμένη υποψηφιότητα κλειδώσει – και εγώ πληροφορούμαι ότι είναι θέμα χρόνου -, τότε, όπως φαντάζεστε, ακυρώνονται τα σενάρια πολιτικών συνεργασιών. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περιφέρεια και τον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο, πολλά θα κριθούν από εκείνους που θα έχουν προκριθεί».

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, αναφέρει: «Θα περάσω τώρα στον Δήμο Αθηναίων. Εκεί θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα Πατούλη, αλλά χρίσμα δεν έχει δοθεί ακόμη και, μεταξύ μας, δεν είναι βέβαιο ότι θα δοθεί μέχρι τέλους. Εάν, ας πούμε, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιλέξει τελικά να διεκδικήσει το αξίωμα, ξέρω αρκετούς νεοδημοκράτες που δεν θα είναι αρνητικοί στο να τον στηρίξουν. Μου λένε, δε, ότι αν ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέβει, θα μπορούσε να πετύχει διακομματική υποστήριξη ικανή να του εξασφαλίσει ένα σαφές προβάδισμα. Ολα αυτά, βέβαια, στην περίπτωση που παραμείνει απλό σενάριο το ενδεχόμενο καθόδου της Ολγας Κεφαλογιάννη.»

Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, οι πληροφορίες αναφέρουν: «Αν κάπου προβληματίζονται αρκετά οι γαλάζιοι είναι στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν πρόκειται να υποστηριχθεί (σε αυτό συμφωνούν απολύτως ο νυν και οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ) και αναζητείται πρόσωπο ικανό να «χτυπήσει» τον δήμο. Ο Σταύρος Καλαφάτης είναι μια λύση, αλλά οι συζητήσεις δεν έχουν προχωρήσει ακόμη. Αφήστε που, όπως είπε κι ο Μπουτάρης, για εκείνον γράφουν οι «New York Times» και για τον Καλαφάτη ούτε η «Φωνή του Λαγκαδά».»

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr