Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλόκα αγροτών σε Χανιά, Λάρισα και Φλώρινα

Μπλόκα αγροτών σε Χανιά, Λάρισα και Φλώρινα

Σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου στο ύψος της περιοχής «Μεγάλα Χωράφια», προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου στο ύψος της περιοχής «Μεγάλα Χωράφια», προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και φοιτητές, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

Σύμφωνα με το cretapost.gr αγρότες με τα τρακτέρ τους βρίσκονται στην περιοχή, κλείνοντας καθημερινά συμβολικά για λίγη ώρα το δρόμο, ενώ σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία ως μία πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ενωτικής Ομοσπονδίας έχουν προχωρήσει από την Παρασκευή σε κινητοποιήσεις και, όπως έχουν ανακοινώσει, θα αποκλείουν καθημερινά για λίγα λεπτά την εθνική οδό.

Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενώ διένειμαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη πολιτική και ζητούν τη λήψη μέτρων για στήριξη των εισοδημάτων τους.

Συμβολικός αποκλεισμός και στη Λάρισα

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στον κόμβο της Αγιάς προχώρησαν για περίπου μια ώρα οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Η κινητοποίηση, σύμφωνα με τους αγρότες, στόχο είχε να γίνουν γνωστά τα αιτήματά τους, αλλά και να ενημερώσουν τους φορείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους.

Στην κινητοποίηση των αγροτών συμμετείχαν περισσότεροι από 25 φορείς, όπως αγροτικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, οργανώσεις και κινήσεις της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, από το σημείο του μπλόκου δήλωσε πως ο αγώνας των αγροτών «γίνεται για την επιβίωσή τους, γι αυτό είναι και δίκαιος». Επίσης, υποστήριξε πως θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της έκθεσης Agrotica το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας είπε πως η πραγματική ενότητα των αγροτών υπάρχει όταν ομάδες αγροτών με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις ενώνονται στον αγροτικό σύλλογο και τις ομοσπονδίες όπου αυτές συγκροτούν την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Επίσης κατηγόρησε ορισμένους αγροτοσυνδικαλιστές και τη νέα επιτροπή των αγροτών πως «δεν έχουν αιτήματα» αλλά και πως «λειτουργούν υπονομευτικά» διότι επέλεξαν να διοργανώσουν ξεχωριστό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στο δρόμο τα τρακτέρ και στη Φλώρινα

Στον κόμβο του Αντιγόνου στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Έδεσσας παράταξαν τα τρακτέρ τους οι αγρότες του κάμπου Αμυνταίου Φλώρινας. Η απόφαση ελήφθη από τη γενική συνέλευση των αγροτών που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο και συμμετέχουν δενδροκαλλιεργητές από την περιοχή της Βεγόρας, του Αγ. Παντελεήμονα, του Πελαργού Φαραγγιού, κτηνοτρόφοι από το Αμύνταιο, τους Ανάργυρους και τον Αετό, καθώς και γεωργοί και αμπελουργοί από τον Κάμπο του Αμυνταίου.

Όπως δήλωσε η Διαμαντούλα Κρητικού, μέλος της Επιτροπής Αγώνα του μπλόκου Αντιγόνου, «τα τρακτέρ μας προς το παρόν θα μείνουν παραταγμένα κατά μήκος της Εθνικής οδού, ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός τους».

Η ίδια τόνισε πως «διαμαρτυρόμαστε γιατί τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης καταδικάζουν τα μέλη μας σε ολική φτώχεια και βάζουν ταφόπλακα στον κλάδο της γεωργίας και κτηνοτροφίας στην Ελλάδα».

Στον κόμβο του Αντιγόνου έχουν συγκεντρωθεί 60 τρακτέρ, ενώ ο δρόμος παραμένει ανοικτός και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024