Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μονακό έδωσε 25 εκατ. ευρώ για 16χρονο επιθετικό

Η Μονακό έδωσε 25 εκατ. ευρώ για 16χρονο επιθετικό

Το περασμένο καλοκαίρι έβαλε στο ταμείο της 190 εκατ. ευρώ από την πώληση του Εμπαπέ. Η Μονακό, για την οποία και ο λόγος, είχε κι άλλα έσοδα από πωλήσεις παικτών. Όχι στα επίπεδα που προαναφέραμε, αλλά δεν τα λες και αμελητέα ποσά.

Το περασμένο καλοκαίρι έβαλε στο ταμείο της 190 εκατ. ευρώ από την πώληση του Εμπαπέ. Η Μονακό, για την οποία και ο λόγος, είχε κι άλλα έσοδα από πωλήσεις παικτών. Όχι στα επίπεδα που προαναφέραμε, αλλά δεν τα λες και αμελητέα ποσά.

Πριν από λίγες μέρες η ομάδα του πριγκιπάτου, συμφώνησε να δώσει τον Γκουίντο Καρίγιο στην Σαουθάμπτον. Η αγγλική ομάδα παρουσίασε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων 25 εκατ. ευρώ. Οι Μονεγάσκοι είπαν το ναι. Όταν λοιπόν μια ομάδα έχει εισπράξει περίπου 250 εκατ. ευρώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να δώσει τα εικοσιπέντε, για να εντάξει στο δυναμικό της έναν 16χρονο επιθετικό.

Η διοίκηση της Μονακό είχε τσεκάρει εδώ και καιρό τον νεαρό στράικερ της Τζένοα, Πιέτρο Πελέγκρι και τελικά η ομάδα του Πριγκιπάτου έκανε την κίνηση που έπεισε τους «ροσομπλού». Τα 25 εκατ. ευρώ που πρόσφεραν οι Μονεγάσκοι αποδείχθηκαν αρκετά για να πάνε…περίπατο οι αντιστάσεις της Τζένοα.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως η Μονακό είχε να αντιμετωπίσει και την Γιουβέντους στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς πρωταθλήτρια Ιταλίας έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Πελέγκρι. Η Μονακό όμως έδωσε στην Τζένοα τα 25 εκατ. ευρώ και η «βέκια σινιόρα» προτίμησε να μην συνεχίσει στον πλειστηριασμό για τον νεαρό στράικερ.

Ο Πελέγκρι μετακόμισε ήδη στο πριγκιπάτο και είναι σίγουρο πως η Μονακό βλέπει στον νεαρό Ιταλό, τον «νέο» Εμπαπέ. Το αν ο Πελέγκρι θα έχει την εξέλιξη που ευελπιστούν οι ιθύνοντες της Μονακό, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Ωστόσο είναι ενδεικτικό πως η Μονακό δαπάνησε ένα σημαντικό ποσό, για να αποκτήσει τα δικαιώματα ενός 16χρονου.

Όσο για τον ίδιο τον παίκτη; Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Πελέγκρι με τους Μονεγάσκους μάλλον δεν θα μπορούσε να το φανταστεί πριν από ένα χρόνο. Ο νεαρός Ιταλός θα κερδίζει ένα εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο, με την συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών να είναι πενταετούς διάρκειας.

Η Μονακό είναι πλέον σε άλλο επίπεδο και φροντίζει να το αποδεικνύει με τις συγκεκριμένες κινήσεις. Βέβαια κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τα όσα προαναφέραμε για τα ποσά που έχει εισπράξει η Μονακό, από παραχωρήσεις παικτών, τους πέντε τελευταίους μήνες. Κι όταν μια ομάδα έχει έσοδα 250 εκατ. ευρώ, δεν σκέφτεται τα εικοσιπέντε. Τα δίνει και το ξεχνάει.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024