Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αποστόλου: Καινοτομία και συνεργασία ενισχύουν τα γεωργικά προϊόντα

Τους στόχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δεν είναι άλλοι από την καινοτομία, τη συνεργασία και την ποιότητα, αναλύει σε συνέντευξη του ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Τους στόχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δεν είναι άλλοι από την καινοτομία, τη συνεργασία και την ποιότητα, αναλύει σε συνέντευξη του ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο αρμόδιος υπουργός υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επίτευξη αυτών των στόχος θα «προσδώσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα, θα συνεισφέρουν στην σύνδεση της έρευνας με τη γεωργική πρακτική και τις επενδύσεις στο πρωτογενή τομέα και θα βελτιώσουν τη θέση και το εισόδημα των παραγωγών στη αλυσίδα αξίας».

Μίλησε επίσης για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αγροτικό χώρος, που δεν είναι άλλος από το υψηλό κόστος παραγωγής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «έχει βαθιά τις ρίζες του στα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα ο αγροτικός χώρος».

Τονίζει ότι «δεν μπορούν να λυθούν όλα με την κίνηση ενός μαγικού ραβδιού και απαιτείται συνεργασία, προτάσεις, χρόνος» και προσθέτει πως έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις τόσο στη φυτική όσο και τη ζωική παραγωγή προς αυτή την κατεύθυνση.

Απορρίπτει κάθε συζήτηση αιτημάτων που αφορούν την κατάργηση της Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) καθώς «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των ίδιων των αγροτών, θέλουν πρώτα απ’ όλα να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εξασφαλίζει περίπου 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο για αγροτικές ενισχύσεις».

Τέλος καλεί τους αγρότες σε διάλογο, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα όποια προβλήματα «στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων της οικονομίας και της χώρας αλλά και των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει» όπως τονίζει και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ικανοποίησης κάποιων αιτημάτων για τις καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές, καθώς το 2018 είναι χρονιά που θα παρθούν αποφάσεις για αλλαγές στον κανονισμό ασφάλισης του Οργανισμού.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024