Δέσμευση Τραμπ για ένα «ανοικτό και δίκαιο» εμπόριο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην πολυαναμενόμενη ομιλία του που θα εκφωνήσει την Παρασκευή στο Νταβός, πρόκειται να ταχθεί υπέρ ενός «ανοιχτού» αλλά και «δίκαιου και αμερόληπτου» διεθνούς εμπορίου, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην πολυαναμενόμενη ομιλία του που θα εκφωνήσει την Παρασκευή στο Νταβός, πρόκειται να ταχθεί υπέρ ενός «ανοιχτού» αλλά και «δίκαιου και αμερόληπτου» διεθνούς εμπορίου, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου.
Μπροστά σε ένα ακροατήριο που ανησυχεί για την κλίση του προς τον προστατευτισμό, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να «δεσμευθεί για μια ελεύθερη και ανοικτή αγορά», όμως «μέσα σε δίκαιες και αμερόληπτες αυνθήκες», είπε, μερικές ώρες πριν από την ομιλία του Τραμπ ενώπιον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται λοιπόν να καταγγείλει ό,τι αποτελεί κατά την άποψή του εμπόδιο στις εμπορικές συναλλαγές, που βασίζονται στην «αμοιβαιότητα», και ιδίως «την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας, τις αναγκαστικές μεταφορές τεχνολογίας και τις επιδοτήσεις στη βιομηχανία».
«Το μήνυμα θα είναι πως η Αμερική είναι έτοιμη να κάνει δουλειές» με όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα έπειτα από μια πολύ ευνοϊκή προς τις επιχειρήσεις φορολογική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τον ίδιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται επίσης να αναφερθεί ενώπιον του ακροατηρίου του, που αποτελείται από εργοδότες και πολυεκατομμυριούχους, στην τύχη των «γυναικών και των ανδρών που έχουν αφεθεί στην άκρη του δρόμου», συνέχισε.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που ξεκίνησε την Τρίτη τις εργασίες του στο Νταβός, αναμένει με μεγάλη αγωνία την ομιλία του Αμερικανικού προέδρου, ο οποίος πρόκειται να κάνει μια σύντομη παρέμβαση, περίπου δεκαπέντε λεπτών, στις 15:00 τοπική ώρα.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Μπεν Νίνταμ: Η βρετανική αστυνομία σταματά τις έρευνες για την εξαφάνισή του
- Κίνα: Ο Πούτιν επισκέπτεται τον Σι και σκορπά ανησυχία στη δύση και ταραχή στην Ταϊβάν
- Ακρίβεια: Παρατεταμένη η ακρίβεια στα καύσιμα – Έρχονται νέες αυξήσεις σε αμόλυβδη και diesel
- «Parallel Tales» – Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει μια κρυφή, σεξουαλική φαντασίωση για τον Βενσάν Κασέλ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/5): Πού θα δείτε το Άρσεναλ – Μπέρνλι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης
- Τραμπ: Αναδημοσίευσε συνέντευξη Παπασταύρου για την ενεργειακή διπλωματία
- Einstürzende Neubauten: Νέο μέλος, παλιός θόρυβος – Η θρυλική μπάντα του Βερολίνου γυρίζει σελίδα
- Μαλδίβες: Μάχη με το χρόνο για την ανάσυρση των σορών των δυτών από το σπήλαιο, πριν τις προσεγγίσουν καρχαρίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442