Αποχώρηση-βόμβα ή κίνηση τακτικής; Ο Μπέπε Γκρίλο φαίνεται να εγκαταλείπει το κίνημα 5 Αστέρων που ο ίδιος ίδρυσε μέσω του blog του, δηλώνοντας απηυδισμένος από την πολιτική.

 Ο Γκρίλο έσβησε από το blog του τις περισσότερες αναφορές στο κίνημα αλλάζοντας το ιστολόγιο έτσι ώστε να εστιάζει όπως είπε στην τεχνολογία και στα οράματα για το μέλλον στο πλαίσιο μιας «απελευθερωτικής περιπέτειας». Πρόσθεσε δε ότι «βαρέθηκε με τις γνώμες» αν και του αρέσει να έχει άποψη. Πολλοί ερμηνεύουν την κίνησή του ως μια κίνηση τακτικής για να ενισχύσει τις πιθανότητες νίκης του κόμματος στην αναμέτρηση της 4ης Μαρτίου.

Ο 69χρονος Γκρίλο είχε δηλώσει προ ημερών πως η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ δεν είναι πλέον… μια ενδεδειγμένη λύση για το κόμμα του. Το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο, που προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 4ης Μαρτίου, είχε αρχικά ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την έξοδο από την ευρωζώνη. Πλέον, όπως υποστηρίζει κάτι τέτοιο αποτελεί μόνο μια λύση ύστατης ανάγκης.

«Πιστεύω ότι δεν είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να φύγει η Ιταλία από το ευρώ» σημείωσε σε συνέντευξη του στη RAI ο Λουίτζι ντι Μάιο, αρχηγός του κόμματος. «Το δημοψήφισμα είναι το τελευταίο καταφύγιο, το οποίο ελπίζουμε να αποφύγουμε» πρόσθεσε.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο