Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σκιά» καχυποψίας στις συναντήσεις Τσίπρα - πολιτικών αρχηγών

«Σκιά» καχυποψίας στις συναντήσεις Τσίπρα – πολιτικών αρχηγών

«Θολώνει» έτι περαιτέρω η προσπάθεια συγκρότησης μιας εθνικής γραμμής για το Σκοπιανό καθώς οι περισσότεροι από τους πολιτικούς αρχηγούς που θα μεταβούν αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθούν από τον πρωθυπουργό, έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Θολώνει» έτι περαιτέρω η προσπάθεια συγκρότησης μιας εθνικής γραμμής για το Σκοπιανό καθώς οι περισσότεροι από τους πολιτικούς αρχηγούς που θα μεταβούν αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθούν από τον πρωθυπουργό, έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά προσέρχονται στις συναντήσεις τονίζοντας ότι η ενημέρωση έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού κι όχι κατόπιν όλων όσων συνέβησαν στο Νταβός ή μετά το συλλαλητήριο που κατά πολλούς άλλαξε τα δεδομένα.

Ειδικά ο αρχηγός της ΝΔ θα πάει στο Μαξίμου σεβόμενος τη θεσμική διαδικασία, αλλά θα μείνει για πολύ λίγη ώρα καθώς ήδη έχει προγραμματίσει ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αλλά σε κάθε περίπτωση στην Πειραιώς εμφανίζονται σφόδρα ενοχλημένοι από την ξαφνική… και κατόπιν εορτής απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τους αρχηγούς. Θυμίζουν δε τη νυχτερινή συνάντηση που είχε προ ημερών ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όπου τότε η ΝΔ τόνιζε ότι έπρεπε να υπάρξει πρώτα ενημέρωση των κομμάτων.

Στη ΝΔ επιμένουν ότι η λύση για το Σκοπιανό δεν μπορεί να βρεθεί υπό συνθήκες μυστικής διπλωματίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στο ίδιο σχεδόν μήκος κύματος κινείται και η Φώφη Γεννηματά η οποία επίσης θα μεταβεί αύριο στο Μαξίμου. Από το ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι θα πάει για λόγους ηθικής τάξης να ακούσει τον πρωθυπουργό, ωστόσο η πρόεδρος θα θέσει ξανά τη δική της ατζέντα, μεταξύ των οποίων και η σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Η κ. Γεννηματά θα επαναλάβει τις θέσεις της για το όνομα και θα ασκήσει κριτική για διχαστικές κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του Σταύρου Θεοδωράκη τονίζεται ότι θα πάει να ακούσει τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται κλίμα σύμπνοιας. Το αντίθετο μάλιστα καθώς και στο Ποτάμι θεωρούν ότι η ενημέρωση θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει.

Τέλος, ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων έχουν από καιρό εκφράσει τις διαφωνίες τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό.

Σε γενικές γραμμές επικρατεί έντονη επιφυλακτικότητα στα πολιτικά κόμματα για τις κινήσεις του πρωθυπουργού και δεν αναμένονται σημαντικά αποτελέσματα μετά την κατ’ ιδίαν ενημέρωση των αρχηγών. Ούτε φαίνεται στον ορίζοντα η σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρ. Παυλόπουλο, εκτός κι αν ο πρωθυπουργός το αποφασίσει μετά τις αυριανές συναντήσεις.

Δείτε επίσης:

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024