Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Σε αποχή από την υπογραφή συμβάσεων με ΕΟΠΥΥ καλεί ο ΙΣΑ

Σε αποχή από την υπογραφή συμβάσεων με ΕΟΠΥΥ καλεί ο ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του να απέχουν από την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, κάνοντας λόγο για απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος εκ μέρους του Οργανισμού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του να απέχουν από την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, κάνοντας λόγο για απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος εκ μέρους του Οργανισμού.

Ο ΙΣΑ έχει ζητήσει την τροποποίηση των προϋποθέσεων για την σύναψη των συμβάσεων οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, και έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, ζητώντας διευκρινίσεις επί των νέων συμβάσεων.

Η ημερομηνία υποβολής αίτησης για σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου και ο ΙΣΑ δεν έχει λάβει απάντηση στα ερωτήματα που έχει θέσει στον ΕΟΠΥΥ.

Αιτία πολέμου για τον ΙΣΑ αποτελεί η αμφισβήτηση του δικαιώματος συνταγογράφησης σε μη συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτελεί αιτία πολέμου. Επίσης, υποστηρίζει ότι η σχέση γιατρών-ΕΟΠΥΥ με τις νέες συμβάσεις θα γίνει υπαλληλική «εφόσον ο ιατρός προκειμένου να απουσιάσει ακόμα και για εκπαιδευτικούς λόγους, οφείλει να ενημερώσει και να αιτηθεί άδεια από τον ΕΟΠΥΥ».

Τέλος, ο ΙΣΑ σημειώνει σε ότι αφορά το ποσό των 1.600 έως 2.00 ευρώ ως αμοιβή, ότι αυτό είναι μικτές αποδοχές και αντιστοιχούν στην εξέταση 2.250 ασθενών. «Από αυτά 30% θα αποδοθεί στον ΕΦΚΑ, 30% στην Εφορία και θα καταλογιστεί προκαταβολή φόρου 100% για το επόμενο έτος. Στην ουσία απομένει ένα 10-20% προκειμένου ο ιατρός να μπορέσει να πληρώσει τα λειτουργικά του έξοδα και τις υποχρεώσεις του», υποστηρίζει ο ΙΣΑ.

Σημείο διαφωνίας αποτελεί και το ηλικιακό όριο των 65, αφού ο αυτό δεν υφίσταται ούτε για πρόσληψη στο Δημόσιο.

«Οι παρούσες συμβάσεις με τις προϋποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι απαξιωτικές για το ιατρικό λειτούργημα και σας καλούμε να απέχετε από την υπογραφή τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Ολλανδία – Ελλάδα 72-74: Ο Τολιόπουλος ντύθηκε… Σπανούλης και έφερε το διπλό!

Με τον Βασίλη Τολιόπουλο να θυμίζει (26π.) τον νυν προπονητή της Εθνικής, Βασίλη Σπανούλη, η γαλανόλευκη επικράτησε της Ολλανδίας και έκανε το 2/2 στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024