Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέοι ψάχνουν την ευκαιρία τους για να μεταναστεύσουν

Νέοι ψάχνουν την ευκαιρία τους για να μεταναστεύσουν

Μέσα στα χρόνια της κρίσης δεκάδες χιλιάδες είναι οι νέοι που έχουν μεταναστεύσει αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον έξω από την χώρα τους.

Μέσα στα χρόνια της κρίσης δεκάδες χιλιάδες είναι οι νέοι που έχουν μεταναστεύσει αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον έξω από την χώρα τους.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε σε μελέτη του το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από το 2010 έχουν φύγει στο εξωτερικό 139.041 πτυχιούχοι κάτι που σημαίνει πως ο αριθμό είναι ακόμα μεγαλύτερος αν υπολογίσουμε και τους μη πτυχιούχους.

Το in.gr βρέθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μίλησε με νέους που ψάχνουν να βρουν την ευκαιρία για να μεταναστεύσουν. Οι περισσότεροι όπως μας λένε αναζητούν μια θέση εργασίας ή μια υποτροφία για να κάνουν το ξεκίνημα τους σε μια χώρα του εξωτερικού. Αρκετοί είναι και εκείνοι που προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με προηγούμενες γενιές μεταναστών ώστε να τους βοηθήσουν στα πρώτα τους βήματα.

Ο Κώστας Καραγιάννης φοιτητής κοινωνιολογίας λέει πως «δεν θα κάτσω να χαραμίσω την ζωή μου σε μια χώρα που δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα στην ζωή σου. Δεν είναι μόνο το θέμα της δουλειάς που είναι πολύ δύσκολο να βρεις ειδικά στον τομέα σπουδών σου αλλά και του επιπέδου ζωής που θα έχεις με τα χρήματα που δίνουν σήμερα στην Ελλάδα».

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι πιο αισιόδοξοι που πιστεύουν πως σε λίγα χρόνια η κατάσταση στην χώρα θα έχει βελτιωθεί αλλά μέχρι τότε αναζητούν ένα πιο σταθερό περιβάλλον, όπως η 26χρονη Ζωή Παρθένη. «Δεν θέλω να ζήσω όλη την ζωή μου μακριά από φίλους και την οικογένεια μου αλλά προσπαθώ να βρω κάποια υποτροφία και να μπορέσω να εξελιχθώ επαγγελματικά μέχρι να σταθεροποιηθεί τουλάχιστον η κατάσταση εδώ» τονίζει μιλώντας στο in.gr.

Σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρουν οργανώσεις ομογενών για την στήριξη εκείνων που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό είναι πως η ομογένεια στην Αυστραλία αλλά και στην Νέα Υόρκη έχει ειδική ομάδα που βοηθά με την εύρεση κατοικίας, ενημέρωση στα αρμόδια μητρώα δήμων, εφορίας και άλλων, διαδικασίες που βοηθούν πολύ στην προσαρμογή.

Ορέστης Καρύπης

in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024