Η αισιοδοξία για την εταιρική κερδοφορία τέταρτου τριμήνου παρέχει στήριξη στο επενδυτικό κλίμα, αναφέρει σε ανάλυσή της η Alpha Bank. Ενίσχυση της μεταβλητότητας στην αγορά συναλλάγματος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ (Trump) εκτίμησε ότι το δολάριο θα ενισχυθεί, επισημαίνοντας ότι τελικά επιθυμεί ισχυρό δολάριο.

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ για θετική επίπτωση που θα έχει το ασθενές δολάριο στο εμπορικό ισοζύγιο, τόνισε ότι παρερμηνευθήκαν. Στις ΗΠΑ, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα έως 20 Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν στις 233.000 (εκτίμηση: 235.000, προηγ. εβδομάδα: 216.000), παραμένοντας χαμηλότερα του μέσου όρου 52 εβδομάδων (244.300). Οι πωλήσεις νέων κατοικιών κατέγραψαν το Δεκέμβριο τη μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρηση (-9,3%, εκτίμηση: -7,9%, Νοέμβριος: 15%) από τον Αύγουστο του 2016. Η ΕΚΤ όπως αναμενόταν διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική στη χθεσινή της σύσκεψη.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ εκτίμησε ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να αποφασισθεί αύξηση των επιτοκίων εντός του έτους. Σύμφωνα με δημοσίευμα, τα μέλη της ΕΚΤ είναι διχασμένα αναφορικά με την προοπτική της νομισματικής πολιτικής εξαιτίας της ενίσχυσης του ευρώ, με ορισμένα μέλη να επιθυμούν στη σύσκεψη του Μαρτίου να αφαιρεθεί από το λεκτικό της απόφασης η πρόθεση να επεκταθεί το πρόγραμμα αγοράς τίτλων αν χρειασθεί. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος IFO στη Γερμανία ανήλθε τον Ιανουάριο σε υψηλό (117,6, εκτίμηση: 117, Δεκέμβριος: 117,2) από καταγραφής των στοιχείων (1991).

Στην Ευρωζώνη ανακοινώνεται η προσφορά χρήματος Μ3 Δεκεμβρίου, ενώ στη Μ. Βρετανία η αρχική μέτρηση του ΑΕΠ δ΄ τριμήνου. Στις ΗΠΑ αναμένονται το ΑΕΠ δ΄ τριμήνου και οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο