Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σλοβένικη ομάδα «κέντησε» στον πάγο και πήρε την 3η θέση [Βίντεο]

Η σλοβένικη ομάδα «κέντησε» στον πάγο και πήρε την 3η θέση [Βίντεο]

Με το γλυπτό από χιόνι «Η Γέννηση του Κρέσνικ» η ομάδα της Σλοβενίας κέρδισε το τρίτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτών από Πάγο και Χιόνι στην πόλη Χαρμπίν στην Κίνα.

Με το γλυπτό από χιόνι «Η Γέννηση του Κρέσνικ» η ομάδα της Σλοβενίας κέρδισε το τρίτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτών από Πάγο και Χιόνι στην πόλη Χαρμπίν στην Κίνα.

Η δημιουργία της Σλοβενίας, βασισμένη σε δαντέλα, αναδείχθηκε τρίτη, με τις ομάδες από τη Ρωσία και τη Μογγολία να καταλαμβάνουν την δεύτερη και πρώτη θέση.

«Η Γέννηση του Kresnik» ετοιμαζόταν ένα ολόκληρο έτος. Βασίζεται σε δαντέλες. Ένα λεπτό πέταλο σε στυλ δαντέλας προσφέρει θέα στον θεό Κρέσνικ, ο οποίος αμέσως μετά τη γέννησή του μάχεται το κακό, το φίδι» δήλωσε ο επικεφαλής της σλοβενικής ομάδας Μίρο Ρισμόντο.



Το γλυπτό κατασκευάστηκε από 36 κυβικά μέτρα χιονιού, σύμφωνα με το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

Η σλοβένικη ομάδα – Μίρο Ρισμόντο, Μπόγκνταν Γέριτς, Ρόμπερτ Γιένκολε και Γιούρε Πογκάτσνικ – πήγε στο Χαρμπίν για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Γλυπτών Πάγου και Χιονιού στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 13 Ιανουαρίου και στο οποίο τεχνίτες από διάφορες χώρες, αποδεικνύουν τις ικανότητές τους στη δημιουργία έργων τέχνης.

Το διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτών Πάγου και Χιονιού διαθέτει pit –stop με μηχανικούς- όπως και σε έναν αγώνα Formula 1. «Θα σας δώσουν ένα αλυσοπρίονο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να χαράξετε κομμάτια πάγου σε γλυπτά» δήλωσε ο Μίρο Ρισμόντο , ο οποίος είχε πάρει μέρος και στη περσινή διοργάνωση και είχε τιμηθεί με το βραβείο εφευρετικότητας.

Σεφ στο επάγγελμα ο Ρισμόντο αποφάσισε να δοκιμαστεί στον κόσμο της γλυπτικής πριν από λίγα χρόνια. Δημιουργεί τώρα γλυπτά από πάγο, χιόνι, άμμο και ξύλο. Σχεδίασε και κατασκεύασε μια μηχανή που μπορεί να δημιουργήσει δύο μπλοκ πάγου 130 κιλών σε τρεις ημέρες. Χρησιμοποιεί αλυσοπρίονα, σμίλες και παρόμοια εργαλεία για να σμιλέψει περίπλοκα γλυπτά πάγου.

Φέτος, η ομάδα της Σλοβενίας διαγωνίστηκε σε δύο κατηγορίες – γλυπτά από πάγο και γλυπτά στο χιόνι.

Για τις δύο δημιουργίες της στην πρώτη κατηγορία, Κρυστάλλινη Πόρτα στο Άπειρο και Γέννηση των Σφαιρών κέρδισε βραβείο αριστείας.

Ο Κρέσνικ είναι ένας σλαβικός θεός που συνδέεται με τη φωτιά, το θερινό ηλιοστάσιο και τις καταιγίδες.

Η Χαρμπίν η πόλη στη βορειοανατολική Κίνα και πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλογκγιάγκ φιλοξενεί κάθε χειμώνα το Φεστιβάλ Γλυπτών Πάγου και Χιονιού σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -13 έως – 24 βαθμούς Κελσίου.

Περίπου 180.000 κυβικά μέτρα πάγου και 150.000 κυβικά μέτρα χιονιού χρησιμοποιήθηκαν φέτος για χτιστεί ο παγωμένος κόσμος της Χαρμπίν.

Πολλά από τα τεραστίων διαστάσεων γλυπτά φωτίζονται και δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα ενώ οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και 3D show.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024