«Απογοητεύομαι μετά από τόσα χρόνια να βλέπω ανθρώπους που είχα στηρίξει από την πρώτη στιγμή και είχαμε ζήσει στο ίδιο μετερίζι περνώντας τόσα πολλά να μην καταλαβαίνουν και να είναι αγνώμονες. Με πικραίνει αυτό το γεγονός».

Ο Πύρρος Δήμας μιλώντας στα «ΝΕΑ» αναφέρεται στο θέμα με τον Βαλέριο Λεωνίδη και παράλληλα απαντά σε όσα του καταλόγισε ο επί χρόνια συναθλητής και συνοδοιπόρος του στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».

«Μιλάνε για «κάποιους» που θέλουν να κάνουν την άρση βαρών μαγαζάκι τους. Ποιος, εγώ που έχω φθαρεί με την ενασχόλησή μου με τα κοινά και με το άθλημα και με την πολιτική; Δεν το έκανα για να γίνω γνωστός ούτε για οικονομικό κέρδος, δεν το είχα καν ανάγκη. Από την αγάπη μου στο άθλημα το έκανα όταν με φώναξαν να βγω μπροστά» λέει και τη συνέχεια ξεσπάει: «Δεν θέλω να έρθω σε στείρα αντιπαράθεση με κανέναν αλλά δεν θα αφήσω τις ομαδούλες και τις παρεούλες να κάνουν κουμάντο στην άρση βαρών που έχει περάσει τόσα πολλά. Το είχα ξανακάνει το 2008 και θα το κάνω και τώρα, δεν διστάζω όπως δεν δίστασα ποτέ στη ζωή μου όταν πρόκειται για την αλήθεια και το καλό του αθλήματος», λέει και θυμάται εκείνες τις δύσκολες ώρες του 2008 μετά το ομαδικό ντόπινγκ της εθνικής ομάδας του Χρήστου Ιακώβου όπου είχαν βρεθεί 11 αθλητές και αθλήτριες να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

«Το άθλημά μας μετά και από αυτό το συμβάν είχε φτάσει στον πάτο και με κάλεσαν να βγω μπροστά και να αναλάβω την ομοσπονδία για να ανασύρουμε και πάλι το άθλημα στην επιφάνεια. Δέχτηκα γιατί πονούσα και εγώ βλέποντας το άθλημα που λατρεύω και υπηρέτησα τόσα χρόνια να δέχεται τέτοια χτυπήματα. Ποιον εμπιστεύτηκα λοιπόν; Τον Βαλέριο Λεωνίδη για ομοσπονδιακό προπονητή, τον οποίο στηρίζω εδώ και 10 χρόνια. Ο οποίος έμενε δωρεάν εδώ και χρόνια και δικαίως στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά.

Καταλαβαίνω την πικρία του, αλλά όλα κάνουν τον κύκλο τους. Και στο μπάσκετ ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν γινόταν να είναι για πάντα ο προπονητής της εθνικής ομάδας, κι ας είχε τόσες επιτυχίες.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο