Με μια οξύτατη ανακοίνωση απάντησε στις δηλώσεις Τσίπρα για τον «επιθετικό γείτονα» η Τουρκία, μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού από το Νταβός, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε τη δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα εναντίον της Τουρκίας».

«Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα «επιθετικότητας»» τόνισε ο κ. Ακσόι, προσθέτοντας πως «όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με τον ορισμό του».

Ο έλληνας πρωθυπουργός είχε αναφέρει την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μεταναστευτικό πως ανέλαβε τα ηνία της χώρας εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο, το Κυπριακό, συμπληρώνοντας με τη φράση: «Και με έναν επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο