
Ήττα του ΠΑΟΚ από την Τενερίφη με 93-79 στην Ισπανία
Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον επιθετικό ρυθμό της Τενερίφης και έπεσε στην Ισπανία με το τελικό 93-79, για την 12η αγωνιστική του Basketball Champions League. Με την ήττα οι Θεσσαλονικείς υποχώρησαν σε 5-7 και ισοβαθμούν πλέον στην τέταρτη θέση του 2ου ομίλου με Βέντσπιλς και Σαλόν. Στον αντίποδα, η Τενερίφη «έπιασε» στην κορυφή την Λούντβιγκσμπουργκ με ρεκόρ 10-2.
Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον επιθετικό ρυθμό της Τενερίφης και έπεσε στην Ισπανία με το τελικό 93-79, για την 12η αγωνιστική του Basketball Champions League.
Με την ήττα οι Θεσσαλονικείς υποχώρησαν σε 5-7 και ισοβαθμούν πλέον στην τέταρτη θέση του 2ου ομίλου με Βέντσπιλς και Σαλόν. Στον αντίποδα, η Τενερίφη «έπιασε» στην κορυφή την Λούντβιγκσμπουργκ με ρεκόρ 10-2.
Ο ΠΑΟΚ «προδόθηκε» από την άμυνα του, καθώς η επίθεση λειτούργησε σε ικανοποιητικό βαθμό και αν δεν υπήρχαν τα λάθη του δευτέρου ημιχρόνου, τότε η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να φτάσει στο «διπλό» και εξαργυρώνοντας το δώρο της Γκαζιαντέπ (σ.σ. νίκησε την Βέντσπιλς) να «αναρριχηθεί» στην τρίτη θέση.
Παρά την ήττα, όμως, από την ομάδα των Φώτη Κατσικάρη και Κώστα Βασιλειάδη, οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να ελπίζουν σε πρόκριση στους «16» (σ.σ. με νίκες επί των Νεπτούνας-εντός και Βέντσπιλς-εκτός).
Φιλ Γκος (15π.) και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (14π.) ξεχώρισαν στην επίθεση του ΠΑΟΚ, ενώ από τους γηπεδούχους πρωταγωνίστησε ο Ρόσκο Άλεν με νταμπλ νταμπλ (19 πόντοι, 11 ριμπάουντ).
Ο ΠΑΟΚ ήλεγξε το ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο (16-15 στο 10΄) και παρά το γεγονός ότι η Τενερίφη βρήκε λύσεις, δια χειρός Βασιλειάδη, από την περιφέρεια στο δεύτερο, ξεφεύγοντας με 31-24 στο 15΄, έμεινε σε απειλητική θέση και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -7 (46-39). Οι Γκος και Χαραλαμπόπουλος ροκάνισαν τη διαφορά, μειώνοντας σε 56-54 στο 25΄, αλλά μέχρι εκεί…
Το τρίτο φάουλ του Χαραλαμπόπουλου σε συνδυασμό με την τεχνική ποινή που δέχθηκε αποσυντόνισε την ελληνική ομάδα, η οποία δέχθηκε επιμέρους σκορ 18-10 και στο 30΄ βρέθηκε στο -10 (74-64). Η Τενερίφη συνέχισε να… τιμωρεί τα λάθη του ΠΑΟΚ στην άμυνα και στο 35΄ εκτόξευσε τη διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (+18, 85-67), φτάνοντας άνετα στο τελικό 93-79.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζάσχτσουκ (Ουκρανία), Νίκολιτς (Σερβία), Ζαπόλσκι (Πολωνία).
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 46-39, 74-64, 93-79
ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Κατσικάρης): Σαν Μιγκέλ 8 (1), Ακονιόν 12 (1), Νιάνγκ, Μπάσας 1, Τόμπι 14, Στούρουπ 4, Βάσκεθ 4, Πονίτκα 16 (1), Αμπρομάιτς, Άλεν 19 (1), Μπειράν 11 (1), Βασιλειάδης 4.
ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 2, Κρουμπάλι 6 , Κόνιαρης 10 (2), Τσόχλας, Μαργαρίτης 5, Ζάρας, Χαραλαμπόπουλος 14 (3), Κατσίβελης 7 (1), Τζάκσον 12 (1), Γκος 15 (3), Τζόουνς 8 (1).
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Δουδωνής για Λαζαρίδη: Αυτή η κυβέρνηση παρίστανε την κυβέρνηση των αρίστων αλλά είναι των αχρήστων
- Christina O: Πωλείται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση – «Βουτιά» στην τιμή
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»


