Η έντονη παρουσία καραμανλικών βουλευτών και στελεχών στην εκδήλωση
μνήμης του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Μέγαρο Μουσικής
αναζωπύρωσε τα σενάρια «επιστροφής» του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑτοδότη»
το παρών έδωσε και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής χαμογελαστός, αλλά αμίλητος, ικανοποιώντας πολλά αιτήματα για σέλφι μαζί του. Και τα αιτήματα για μια φωτογραφία με τον Καραμανλή ήταν πολλά, τόσα που δεν προλάβαινε να τα ικανοποιήσει όλα. Το ζήτημα όμως από αυτή την εκδήλωση δεν ήταν ποιοι παρέστησαν ή ποιοι μίλησαν (ανάμεσά τους και ένας που σπανίως τοποθετείται δημόσια, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης), αλλά το τι ειπώθηκε στα δεκάδες πηγαδάκια, πίσω από τις κάμερες και τους προβολείς. Προτού σας αποκαλύψω τι έλεγαν, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, με αφήγηση ενός από τους συμμετασχόντες στην εκδήλωση.

Σενάρια «επιστροφής» Καραμανλή

«Εδώ και καιρό, μου λέει, διακινείται ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση μη κατάκτησης της αυτοδυναμίας (ή ακόμη και νίκης) στις εκλογές από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, τότε είναι πολύ πιθανόν να κληθεί και πάλι ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος θα φέρει την ομόνοια, τη συνεργασία και κυρίως θα διεκδικήσει με δικούς του όρους την εξουσία. Το σενάριο αυτό όντως διακινείται σε πολιτικά αλλά και δημοσιογραφικά γραφεία, πλην όμως ουδείς βγαίνει είτε να το διαψεύσει είτε να το επιβεβαιώσει.

Ετσι ρώτησα τον συνομιλητή μου εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Η απάντηση που μου έδωσε όντως με αιφνιδίασε, αφού είπε ότι ακόμη είναι νωρίς για τέτοιου είδους σενάρια, θα πρέπει πρώτα να ερωτηθεί και ο ίδιος ο Καραμανλής, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν αλλάζει τόσο εύκολα μια ηγεσία (η οποία έχει εκλεγεί από τη βάση του κόμματος), αλλά θα εξαρτηθεί και από το ποσοστό διαφοράς που θα εισπράξει η ΝΔ στις εκλογές από το δεύτερο κόμμα, από το πόσους και ποιας εσωκομματικής κατεύθυνσης βουλευτές θα εκλέξει και βεβαίως προϋποθέτει παραίτηση της σημερινής ηγεσίας. Ρώτησα τον συνομιλητή μου εάν μετέχει και ο ίδιος σε αυτά τα σενάρια γιατί με εντυπωσίασε το γεγονός ότι γνώριζε λεπτομέρειες. Η απάντησή του ήταν (φυσικά) αρνητική. Είπε ότι απλώς το είχε ακούσει και αυτός».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο