Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κίνημα Αλλαγής: Ψάχνουν την χρυσή τομή για το Συνέδριο

Κίνημα Αλλαγής: Ψάχνουν την χρυσή τομή για το Συνέδριο

Ανοιχτό μετά και την σημερινή συνεδρίαση του λεγόμενου «μικρού συντονιστικού», παραμένει το ζήτημα του αριθμού των συμμετεχόντων στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής αλλά και η αναλογία εκλεγμένων-διορισμένων συνέδρων.

Ανοιχτό μετά και την σημερινή συνεδρίαση του λεγόμενου «μικρού συντονιστικού», στο οποίο μετέχουν οι Β. Κεγκέρογλου και οι εκπρόσωποι των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, παραμένει το ζήτημα του αριθμού των συμμετεχόντων στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής αλλά και η αναλογία εκλεγμένων-διορισμένων συνέδρων.

Οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά, προσπάθησαν τις τελευταίες μέρες να βρουν μια λύση που να ανταποκρίνονται στη διπλή πίεση που δέχονται. Από την πλευρά των κομμάτων, κυρίως από το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ, που θέτουν ζήτημα περιορισμού των εκλεγμένων συνέδρων αλλά και του αριθμού των συνέδρων που εκτιμούν ότι είναι μεγάλος. Και από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη που υποστηρίζει ότι η αναλογία εκλεγμένων-διορισμένων θα πρέπει, να βασιστεί στην εισήγηση της κυρίας Γεννηματά, στην συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής που προβλέπει τουλάχιστον το 50% να είναι εκλεγμένοι.

Στη σημερινή συνεδρίαση στην οποία πήραν μέρος οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Νίκος Διακουλάκης, Δημήτρης Τσιόδρας, Γιώργος Ελενόπουλος και Δημήτρης Χατζησωκράτης παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια πρόταση η οποία προβλέπει ότι ο αριθμός των συνέδρων θα φτάσει περίπου τους 4.800. Σύμφωνα με την πρόταση οι 1800 θα εκλεγούν από τη βάση του νέου κόμματος στις 4 Μαρτίου. Άλλους 1800 θα διορίσουν τα κόμματα και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Στο συνέδριο θα μετέχουν, επίσης, τα περίπου 650 μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, 400 εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση και τους συνδικαλιστικούς φορείς, οι πρώην ευρωβουλευτές και βουλευτές που υπολογίζονται σε 120 περίπου άτομα καθώς και οι 50 περιφερειακοί υπεύθυνοι της επιτροπής Αλιβιζάτου.

Η διαφωνία που υπήρξε, είναι αν οι πέραν των διορισμένων από τα κόμματα και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, θεωρούνται εκλεγμένοι ή διορισμένοι. Ειδικά για τους 400 (περιφερειάρχες δημάρχους) η πλευρά Γεννηματά θεωρεί ότι είναι εκλεγμένοι, θέση που γίνεται δεκτή με επιφύλαξη, αφού όπως λέγεται δεν είναι εκλεγμένοι από τη βάση του νέου κόμματος.

Η ανησυχία των κομμάτων και ειδικά του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ, πηγάζει από την εκτίμηση ότι η εκλογή συνέδρων θα εξελιχθεί σε μια εσωτερική διαδικασία του ΠαΣοΚ. «Σε αυτό το πρώτο συνέδριο δεν μπορεί να κυριαρχήσει η λογική της αναμέτρησης, το ποιος θα έχει τους πιο πολλούς συνέδρους αλλά η λογική της αναλογικής εκπροσώπησης των κομμάτων και των βασικών υποψηφίων», αναφέρουν. Με βάση αυτή τη λογική ο Δ. Τσιόδρας επανέφερε την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για κλήρωση των συνέδρων, που όμως δεν πέρασε.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει υπάρξει συμφωνία, ώστε να δρομολογηθούν απρόσκοπτα οι προσυνεδριακές διαδικασίες. Αν όχι το θέμα ενδεχομένως να απασχολήσει τη συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου.

Δημήτρης Χόνδρος

in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024