Οι κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία οι δυτικές χώρες, είχαν ως αποτέλεσμα να έρθουν νέοι επενδυτές στη Ρωσία από άλλες περιοχές του κόσμου, ενώ πολλές δυτικές εταιρείες εξαιτίας αυτής της αλλαγή έχασαν τις προσβάσεις που είχαν στη ρωσική ενεργειακή αγορά. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Συντελείται απλώς αλλαγή επενδυτών και στη θέση των επενδυτών στους οποίους απαγόρευσαν να συμμετέχουν σε ρωσικά προγράμματα, ήρθαν νέοι επενδυτές, από άλλες περιοχές» με αποτέλεσμα «εκείνοι που έπαψαν να συμμετέχουν, να χάνουν απλώς τις αγορές», είπε χαρακτηριστικά ο Νόβακ.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε επίσης ότι η επιβολή των κυρώσεων έδωσε μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της ρωσικής τεχνολογίας στον τομέα της εξόρυξης πετρελαίου. Παράλληλα ο Νόβακ είπε ότι η αξιοποίηση και μόνον των εγχώριων τεχνολογιών έχει και αρνητικό αντίκτυπο, καθώς στη ρωσική αγορά πρέπει να υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός με τις ξένες τεχνολογίες.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο