Ποια μηνύματα έστειλε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης; Θα λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας; Και πως θα απεγκλωβιστεί η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας από την «παγίδα» που προσπάθησε να στήσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Στα ερωτήματα αυτά απαντούν Γ. Μαντέλας, Γ. Παπαχρήστος και Γ. Πρετεντέρης στην καθιερωμένη συζήτησή τους στην τηλεόραση του in.gr.

Όπως τονίζει ο κ. Παπαχρήστος η επιτυχία του συλλαλητηρίου έγκειται στο γεγονός ότι η στάση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό δημιούργησε ένα σημείο αναφοράς, έναν κοινό τόπο στην κατακερματισμένη εδώ και χρόνια Δεξιά. Ότι κατάφερε να ενώσει τη συντηρητική παράταξη.

Ο Γ. Πρετεντέρης ανέφερε ότι όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο ήταν πολίτες απ’ όλα τα κόμματα που έχουν μια ευαισθησία για το όνομα τη Μακεδονία. Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Πρετεντέρης κατέβηκαν για «να την πουν στον κ. Τσίπρα. Το θέμα ων Σκοπίων ανακινήθηκε από τον πρωθυπουργό για να δημιουργήσει πρόβλημα στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης το Σκοπιανό ενδεχομένως να μην είναι αιτία για να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές διότι «δεν χρειάζεται να κάνει κωλοτούμπα κ. Καμμένος, θα κάνει ο κ. Τσίπρας».

«Εκλογές θα γίνουν για άλλους λόγους. Για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που πρέπει να γίνουν, για τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά που τελειώνει σε μερικούς μήνες. Και το άλλο μεγάλο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι η βραδυφλεγής βόμβα των τραπεζών».

Αναφορά έγινε και για το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου για το θέμα της Μακεδονίας, για τη στάση της Εκκλησίας, για τον κόσμο που θα συγκεντρωθεί.

Oι απαντήσεις στη συζήτηση που προηγείται.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο