Ποντίκια έκαναν την εμφάνισή τους το τελευταίο
διάστημα στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκης. Για το πρόβλημα ενημέρωσε σχετικά τις πρυτανικές
αρχές ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ με έγγραφο το οποίο
απέστειλε προς τις πρυτανικές αρχές, ζητώντας τη λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με το voria.gr, στο κείμενο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, μας αναφέρονται καθημερινά κρούσματα εμφάνισης τρωκτικών (ποντίκια) στους τέσσερις τελευταίους ορόφους του κτηρίου Διοίκησης (από τον 5ο έως τον 8ο).

»Με δεδομένο τον υγειονομικό κίνδυνο τόσο για το προσωπικό που εργάζεται στο ίδιο το κτήριο Διοίκησης όσο και για τους/τις συναδέλφους και το κοινό (φοιτητές/τριες, πολίτες) που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες που εδρεύουν σε αυτό, ζητούμε να προβείτε σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να αφορούν ολόκληρο το κτήριο Διοίκησης, προκειμένου να αποφευχθεί η μεταφορά του προβλήματος και στους υπόλοιπους ορόφους».

Μιλώντας στο voria.gr, η αναπληρώτρια πρύτανης Ανθρωπίνων Πόρων Παρασκευή Αργυροπούλου Πατάκα ανέφερε ότι «πράγματι εμφανίστηκαν κάποια ποντίκια στο κτήριο της διοίκησης, όπως τουλάχιστον μας ενημέρωσε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού και υπήρξε ειδική μέριμνα για μυοκτονία από το συνεργείο καθαριότητας όπως προβλέπεται και στη σχετική σύμβαση».

Η Αργυροπούλου Πατάκα προσέθεσε ότι «έχουν παρθεί ήδη όλα τα μέτρα για όλο το κτήριο. Ζητήσαμε από τον Σύλλογο να μας ενημερώσουν για το πού υπήρξε πρόβλημα ώστε να ξέρει το ειδικό συνεργείο πού θα κάνει μυοκτονία. Εδώ και 15 μέρες έχουν παρθεί όλα τα μέτρα, έγινε μυοκτονία και αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα».

Η αναπληρώτρια πρύτανης σημείωσε ότι δεν έχει αναφερθεί ανάλογο πρόβλημα για κανένα άλλο κτήριο του πανεπιστημίου.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο