Σειρά πληροφοριών για τους δράστες της δολοφονίας του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου –πριν από πέντε ημέρες στο Χαϊδάρι- φέρεται να διαθέτουν στελέχη της ΕΥΠ αλλά και της ΕΛ.ΑΣ από πρόσφατες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ποινικών που μιλούν για το δραματικό συμβάν. Την ίδια ώρα υπάρχει συγκροτημένη έρευνα στο σημείο του φόνου προκειμένου να ανακαλυφθεί αν οι δράστες μπορεί να χρησιμοποιούσαν (με την μορφή ενοικίασης ή προσεκτικής διαμονής) γειτονικό κατάλυμα για να παρακολουθούν τις κινήσεις του δολοφονηθέντα.

Σύμφωνα με το Βήμα φαίνεται ότι υπήρχε διαρκής παρακολούθηση του 57χρονου εξω από το κατάστημα του προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για την επίθεση χωρίς ίσως «παράπλευρες απώλειες» ή να υπάρχει «ρίσκο» από τους ένοπλους συνοδούς του επιχειρηματία.

Στις συνομιλίες λοιπόν που κατεγράφησαν στα πλαίσια άλλων, «άσχετων» ερευνών των αρχών ασφαλείας υπάρχουν αναφορές για τον ηθικό αυτουργό της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαϊδάρι αλλά και για «αλλοδαπούς εκτελεστές που ήλθαν για μικρό χρονικό διάστημα από γειτονική χώρα».

Παράλληλα το ανησυχητικό θεωρείται ότι στις συνομιλίες υπάρχει πρόβλεψη και για άλλες αιματηρές επιθέσεις ως «ανταπόδοση» της δολοφονίας άλλου ποινικού. Με πιθανότερη αυτό να αφορά την στυγερή δολοφονία του μπράβου Βασίλη Γρίβα στις αρχές Μαΐου 2017, στα Γλυκά Νερά.
Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν ότι από αυτές τις στιχομυθίες επιβεβαιώνονται κάποιες αρχικές υπόνοιές τους. Ομως απομένει να διερευνηθεί ποιος είναι ο βαθμός γνώσεων ή συμμετοχής των παρακολουθουμένων και να συγκεντρωθούν βεβαίως αποδεικτικά κι όχι μόνο ενδεικτικά στοιχεία. Με κύριο στόχο να βρεθούν στοιχεία για τους φυσικούς αυτουργούς ακόμη και από τα δεδομένα εισόδου –εξόδου αλλοδαπών στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Ερευνώνται επίσης κρίσιμες μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, όπως και δεδομένα κινητών τηλεφώνων. Ακόμη εξετάζονται κι άλλα κίνητρα για την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου .

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο