Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προχωρά στην αξιοποίηση δέκα ακινήτων το υπ. Εργασίας

Προχωρά στην αξιοποίηση δέκα ακινήτων το υπ. Εργασίας

Στην τελική φάση περνά το πρόγραμμα ανάκτησης των ακινήτων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, μέσω της αξιοποίησης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης από το υπουργείο Εργασίας.

Στην τελική φάση περνά το πρόγραμμα ανάκτησης των ακινήτων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, μέσω της αξιοποίησης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης από το υπουργείο Εργασίας, με περισσότερα από δέκα ακίνητα να αναβιώνουν με χρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς Φορείς του Δημοσίου και λοιπά νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα, για τη χρήση των κτιρίων των εποπτευόμενων Φορέων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προέκυψε ενδιαφέρον για αρκετά ακίνητα.

Συνολικά, υποβλήθηκαν 36 προτάσεις από ενδιαφερόμενους Φορείς για 34 ακίνητα (αυτοτελή κτίρια, όροφοι, διαμερίσματα & καταστήματα). Μετά την πρώτη αξιολόγηση της ποιότητας και της βιωσιμότητας των προτεινόμενων χρήσεων, της συμβατότητας με τις στρατηγικές αρχές του προγράμματος και της οικονομικής και κοινωνικής ανταπόδοσης, προκρίνονται οι επαναχρήσεις δέκα ακινήτων και περισσότερων από πενήντα κενών έως σήμερα διαμερισμάτων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει ο β’ κύκλος του προγράμματος, με την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ιδιώτες και νομικά πρόσωπα κοινωφελούς χαρακτήρα Κοιν.Σ.Επ. & Μ.Κ.Ο, η οποία θα αφορά αφενός αμιγώς εμπορική αξιοποίηση (κυρίως ξενοδοχεία και κτίρια γραφείων) και αφετέρου κοινωνικές χρήσεις από κοινωφελείς φορείς, συνεργασίες νεοφυών ή νεανικών επιχειρήσεων, πολιτισμού.

Οι επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας στοχεύουν σε αυτή τη φάση να καταφέρουν να αποκτήσουν νέες χρήσεις και τα υπόλοιπα ακίνητα του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων, μετά από πολυετή αδράνεια.

Τα κτίρια για τα οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον είναι:

– Η «Στέγη Υγειονομικών» στη Λ. Αλεξάνδρας 175, η χρήση του οποίου περνά στον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας. Επιπρόσθετα, για Τοπική Μονάδα Υγείας προορίζεται κτίριο στην οδό Λένορμαν, σε μια περιοχή που η λειτουργία υπηρεσιών υγείας είναι απαραίτητη λόγω της ποικιλομορφίας του πληθυσμού και των αναγκών του αλλά και τη μη ύπαρξη άλλης δομής υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

– Το κτίριο της οδού Πειραιώς 40, εμβαδού 7.000 τ.μ., το οποίο στέγασε επί σειρά ετών το υπουργείο Εργασίας, προορίζεται για την εγκατάσταση υπηρεσιών του Δήμου Αθηνών, που εξυπηρετούν το κοινό και οι οποίες μέχρι σήμερα στεγάζονται σε διαφορετικά μισθωμένα κτίρια, με ευεργετικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή. Η χρήση αυτή του κτιρίου, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο της οδού Πειραιώς 64, που θα στεγάσει εντός τριετίας τις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, θα αποτελέσουν ισχυρές τονωτικές ενέσεις για την αναζωογόνηση του ιστορικού άξονα.

– Ακίνητο της οδού Πολυτεχνείου προορίζεται για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ για το σημαντικό ιστορικό κτίριο της οδού Πινδάρου 2 δρομολογείται η εγκατάσταση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

– Σε ενιαίο κτίριο γραφείων στην περιοχή της Πλ. Συντάγματος σχεδιάζεται να μετεγκατασταθεί και η Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για την εγκατάσταση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας σε ακίνητο της οδού Όθωνος.

– Στους ορόφους του «Μεγάρου του Ταμείου Εμπόρων» στην οδό Βουλής 8-10 σχεδιάζεται να εγκατασταθεί ο Οργανισμός Enterprise Greece.

– Ιδιαίτερη αξία έχουν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από το Συνήγορο του Πολίτη και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για εγκατάσταση σε δύο μεγάλα ακίνητα του Ιστορικού Κέντρου, όπως και η πρόταση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για ισόγειο κεντρικό χώρο, προκειμένου να υπάρχει άνετη και εύκολη μαζική προσπέλαση για δωρητές αιμοδότες.

– Περισσότερα από 50 διαμερίσματα ενοποιημένα σε πολυκατοικίες ή διάσπαρτα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν μέσω του Προγράμματος του Δικτύου Κοινωνικής Κατοικίας για τη στέγαση οικογενειών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του δήμου Αθηναίων, μεταξύ των οποίων μονογονεϊκές οικογένειες-μόνες μητέρες, όπως και σε προγράμματα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής για στέγαση ασθενών που βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης.

«Βούληση του υπουργείου Εργασίας είναι να δοθεί λύση και στο ζήτημα στέγης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), με την αναζήτηση κτηρίου κατάλληλου να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων και στις δραστηριότητες των σωματείων που εκπροσωπεί» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ και συμπληρώνει πως επιθυμεί «να δοθεί το πράσινο φως στο αίτημα στέγασης όλων των υπηρεσιών του ΟΓΑ στο κτήριο της οδού Πατησίων 30, ενόψει της εξαγγελθείσας μετατροπής του Οργανισμού σε φορέα απόδοσης Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και της αξιοποίησης του κτιρίου ως χώρου «Green Point» του δικτύου «πράσινων χώρων αστικής εκπαίδευσης»».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024