Η Κυπριακή Δημοκρατία καταδίκασε έντονα την παράνομη τουρκική εισβολή υπό την ονομασία «Κλάδος Ελαίας» στο Άφριν της βορειοδυτικής Συρίας, σημειώνοντας πως μοναδικός στόχος της Τουρκίας είναι η στρατιωτική κατοχή της συγκεκριμένης περιοχής.

«Αντιθέτως με ό,τι υπονοείται στην ονομασία της, η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση δεν αποσκοπεί στην ειρήνη. Με την χρήση προσχημάτων, μεταξύ των οποίων και η προστασία των Τουρκμένων, μόνος στόχος της εισβολής είναι η επιβολή των γεωπολιτικών επιδιώξεων της Άγκυρας στην περιοχή δια της στρατιωτικής δύναμης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κύπρος, συνεχίζει η ανακοίνωση, «η οποία είναι επίσης θύμα της στρατιωτικής επιθετικότητας της Άγκυρας από το 1974, όταν ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο νησί προφασιζόμενος την προστασία των Τουρκοκυπρίων και εξακολουθεί να κατέχει το ένα τρίτο της επικράτειας του νησιού, κατά παράβαση του Καταστατικού του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, υπογραμμίζει την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της ενότητας, της ανεξαρτησία και της κυριαρχίας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας».

Η κρίση στη Συρία, τονίζεται, δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα. «Η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα σε μια Συρία χωρίς κατοχικές δυνάμεις μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω μιας πολιτικής λύσης που θα προκύψει από τους ίδιους του Σύριους, σύμφωνα με το «Ψήφισμα 2254″ του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο πλαίσιο της διαδικασίας της Γενεύης», καταλήγει η ανακοίνωση.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο