Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Ο Γκάμπριελ υπέρ του νέου μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού

Γερμανία: Ο Γκάμπριελ υπέρ του νέου μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού

«Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι με μια αδύναμη Ευρώπη χάνουμε τον αγώνα για τις αξίες και την επιρροή μας. Γι' αυτό τάσσομαι υπέρ της μεταρρύθμισης  και της προώθησης της Ευρώπης» είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

«Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι με μια αδύναμη Ευρώπη χάνουμε τον αγώνα για τις αξίες και την επιρροή μας. Γι’ αυτό τάσσομαι υπέρ της μεταρρύθμισης και της προώθησης της Ευρώπης» είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

Η μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί κεντρικό θέμα μιας δυνητικής κυβέρνησης μεγάλου συνασπσιμού, και ο κ. Γκάμπριελ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους προεδρίας Τραμπ, εξήγησε την προτίμησή του στο «Ναι» λίγο πριν από το έκτακτο συνέδριο του κόμματός του για την ψήφιση ή μη της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση νέου μεγάλου συνασπισμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε τα εξής: «Υπενθυμίζω στους συντρόφους μου την τεταμένη διεθνή κατάσταση: Οι ΗΠΑ απομακρύνονται συνεχώς από τη διεθνή συνεργασία και οι πολυμερείς συνεργασίες ηχούν παράδοξες. Οι απαιτήσεις των καιρών, λόγω του «Πρώτα η Αμερική» προέδρου, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με μια ικανή να λειτουργήσει Γερμανία σε συνεργασία με τη Γαλλία. Εάν θέλουμε να διαμορφώσουμε την Ευρώπη, πρέπει να καθορίσουμε τα συμφέροντά μας σαφέστερα και να τα υποστηρίξουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Απλούστατα δεν επιθυμώ να είναι η Ευρώπη μόνο ένα μικρό ψάρι σε μια θάλασσα γεμάτη καρχαρίες» τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στην οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024