Ανοιχτή η ημερομηνία νέων συζητήσεων Ρωσίας – ΗΠΑ για τη Β. Κορέα
Ο επόμενος γύρος των διαβουλεύσεων μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών διπλωματών για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας είναι πιθανό να διεξαχθεί στη Μόσχα, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Ιγκόρ Μοργκούλοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Tass.
Ο επόμενος γύρος των διαβουλεύσεων μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών διπλωματών για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας είναι πιθανό να διεξαχθεί στη Μόσχα, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Ιγκόρ Μοργκούλοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Tass.
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Τζόζεφ Γιουν «έχει την πρόσκλησή μου, αλλά οι λεπτομέρειες των συνομιλιών και η ημερομηνία θα συμφωνηθούν μέσω της διπλωματικής οδού», εξήγησε.
Ο Μοργκούλοφ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο μια αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας να επισκεφθεί τη Μόσχα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, τον επόμενο μήνα, για να συζητηθούν διμερή θέματα.
Εξάλλου, ο υπουργός χαιρέτισε τον απευθείας διάλογο μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας, σημειώνοντας ότι η Μόσχα πιστεύει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί. «Ασφαλώς χαιρετίζουμε την επανέναρξη του διαλόγου, το περιεχόμενό του και τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν οι δύο πλευρές στις πρώτες συναντήσεις.Πιστεύουμε ότι ο απευθείας διάλογος μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Σεούλ θα πρέπει να συνεχιστεί», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Η έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας είναι ένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη για τη διευθέτηση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο, τον οποίο προωθούν η Ρωσία από κοινού με την Κίνα, συνέχισε. «Κατά συνέπεια, θεωρούμε την έναρξη των συνομιλιών ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», εξήγησε.
Ο Μοργκούλοφ πρόσθεσε ότι αυτός ο απευθείας διάλογος οδηγεί τη Μόσχα να ελπίζει ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. «Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει επιδείνωση» της κατάστασης, τόνισε.
ΑΠΕ/Reuters/Itar Tass,in.gr
- Έβρος: Δύο νεκροί μετανάστες στο Διδυμότειχο
- Έτοιμος να κλείσει ραντεβού για κούρεμα: Ο οπαδός της Γιουνάιτεντ είναι μία νίκη μακριά και «σπάει» τη σιωπή του!
- Συνήγοροι 31χρονου Μαροκινού στη Χίο: «Έξι επιβαίνοντες κατέθεσαν ότι δεν τον αναγνωρίζουν ως διακινητή»
- Ελένη Φουρέιρα, Άννα Βίσση, Δούκισσα Νομικού: Τι έχει «πάρει» ο Παντελής Τουτουντζής από τις τρεις σταρ;
- Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε ως μέτοχος στην ομάδα Γυναικών της Τσέλσι!
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Προμηθέα στο ΣΕΦ, στην Καρδίτσα ο Παναθηναϊκός