Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία το συλλαλητήριο για ΠΓΔΜ

Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία το συλλαλητήριο για ΠΓΔΜ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ενώ προβληματισμό στις αρχές προκαλεί η αντισυγκέντρωση που προγραμματίζουν ομάδες αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του συλλαλητηρίου για το
ονοματολογικό της ΠΓΔΜ το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ενώ
προβληματισμό στις αρχές προκαλεί η αντισυγκέντρωση που προγραμματίζουν
ομάδες αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στον Λευκό Πύργο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φτάσουν πάνω από 400 πούλμαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μία ώρα νωρίτερα, υπάρχει κάλεσμα αντιεξουσιαστών για αντισυγκέντρωση στην Καμάρα. Σήμερα, εξάλλου, άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορείας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησαν οι εργασίες στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα το σημείο και να στηθεί η εξέδρα των ομιλητών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει για την ομαλή εξέλιξη και διαχείριση της κατάστασης, τα λεωφορεία με τους διαδηλωτές που θα φθάσουν στη συμπρωτεύουσα, θα σταθμεύουν για την αποβίβαση των πολιτών στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία και στη συνέχεια θα διοχετεύονται σε δυο «δεξαμενές» που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τη λήξη του συλλαλητηρίου και την επιβίβαση εκ νέου των πολιτών.

Η πρώτη «δεξαμενή» στην οποία θα είναι τα λεωφορεία μέχρι τη λήξη του συλλαλητηρίου θα είναι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (θα κρατηθεί ανοιχτό γι’ αυτό το λόγο την Κυριακή) και η δεύτερη στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονία» απέναντι από το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

Άνδρες της Τροχαίας θα δίνουν οδηγίες στους οδηγούς των λεωφορείων πού θα σταθμεύσουν, αναλόγως των κυκλοφοριακών συνθηκών που θα δημιουργηθούν στην πόλη, προκειμένου και μποτιλιάρισμα να μην υπάρξει και να εξυπηρετηθούν γρηγορότερα οι επισκέπτες και οι οδηγοί.

Βουλευτές και στελέχη κομμάτων στο συλλαλητήριο

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσουν το παρών βουλευτές και στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης. Από πλευράς αρχηγών, σίγουρα θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα παρευρεθούν και ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ. Από τους τοπικούς φορείς, σίγουρη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα. Δεν αποκλείεται πάντως να δώσουν το παρών και ονόματα έκπληξη από άλλους πολιτικούς χώρους.

in.gr

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024