Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα στην οικονομική αυτοδυναμία

Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα στην οικονομική αυτοδυναμία

«Η έξοδος από τα μνημόνια έχει το πρόσημο της Αριστεράς», δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Η έξοδος από τα μνημόνια έχει το πρόσημο της Αριστεράς», δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Υπογράμμισε τη δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε και έκανε εκτενή αναφορά στη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, η οποία παρέμεινε σταθερά προσανατολισμένη στο στόχο και την ευθύνη που ανέλαβε.

«Στόχος μας παραμένει η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018», υπογράμμισε ο κ. Ρήγας και συμπλήρωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα με σταθερά βήματα στην οικονομική αυτοδυναμία».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως απαλείφθηκε από τη χώρα η λογική των μεγάλων συμφερόντων της διαπλοκής και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας πως βλέπουν να ακυρώνονται τα σχέδια τους περί αριστερής παρένθεσης.

«Μετά και από τις επιτυχίες μας επιλέγουν έναν ολισθηρό δρόμο, ένα σχέδιο καθοδηγούμενο πλήρως από το σύστημα των οικονομικών και πολιτικών αντιπάλων της Αριστεράς που είναι απολύτως ενάντια στα εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα. Τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», πρόσθεσε. Ακόμη, ο Παναγιώτης Ρήγας έστρεψε τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας πως δεν θέλουν να πετύχει η κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε και στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης σημειώνοντας πως «αναβαθμίσαμε το κύρος της χώρας στην Ευρώπη και παγκόσμια. Αποτελούμε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή όπου οι συγκρούσεις και τα αντίθετα γεωπολιτικά σχέδια εγκυμονούν κινδύνους αποσταθεροποίησης» είπε και τόνισε το «παράθυρο» ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, πρόβλημα που απασχολεί τη χώρα για δεκαετίες.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Επιδιώκουμε καθαρή έξοδο χωρίς προαπαιτούμενα ή άλλες δεσμεύσεις» και συμπλήρωσε πως καθαρή έξοδος σημαίνει «έξοδος στις αγορές, με απαραίτητη θωράκιση της χώρας από απρόβλεπτες απειλές με στόχο την ανάκτηση του δικαιώματος χάραξης της δημοσιονομικής πολιτικής για τη χάραξη της δικής μας πολιτικής».

Καταλήγοντας τόνισε ότι η προετοιμασία του σχεδίου της επόμενης μέρας απαραίτητο, «η μέχρι σήμερα εμπειρία μάς δίνει το δικαίωμα να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για τη υλοποίηση του προγράμματός μας» είπε και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο του κόμματος στη διαμόρφωση του σχεδίου για την επόμενη μέρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024