Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βούτσης: Αναγκαία για τη χώρα μας η σταθερότητα στα Βαλκάνια

Βούτσης: Αναγκαία για τη χώρα μας η σταθερότητα στα Βαλκάνια

«Η σταθερότητα στην περιοχή είναι απολύτως αναγκαία για εμάς τους ίδιους, όχι για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., όπως λένε κάποιοι σύντροφοι σχηματικά εξ αριστερών» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η σταθερότητα στην περιοχή είναι απολύτως αναγκαία για εμάς τους ίδιους, όχι για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., όπως λένε κάποιοι σύντροφοι σχηματικά εξ αριστερών. Το πού θα πάνε τα Δυτικά Βαλκάνια, ποιος είναι ο ρόλος μας στην περιοχή, το τι συμβαίνει τώρα με την Τουρκία, το τι ανάγκες έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή το BREXIT ή τις χώρες του Βίζεγκραντ και τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Αυστρία, όλο αυτό το πακέτο αφορά πάρα πολύ τη χώρα μας» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα και το δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη.

Και επισήμανε ότι «σε επιπλέον θέματα που μπορεί να παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς και άλλα ζητήματα, οι επαΐοντες, οι οποίοι έχουν την πρώτη ευθύνη και θα κάνουν και τις σχετικές συζητήσεις, είμαι σίγουρος πως, αν βρεθεί λύση, θα έχουν πάρει όλες τις αναγκαίες πρόνοιες έτσι ώστε και στο μέλλον να μην υπάρξουν σκιές με τη γείτονα χώρα».

Σε ερώτηση για το εάν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, υπάρχει πιθανότητα να μετατραπεί σε ένα είδος «Αντώνη Σαμαρά» για τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «ο κ. Καμμένος έχει αποδείξει ότι μπορεί να πολιτεύεται με πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα, ευλυγισία, αλλά και σταθερότητα σε αυτά που ο ίδιος πιστεύει ή σε αυτά που δεσμεύεται, και στις προγραμματικές δηλώσεις των δύο κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε. Δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική ή τη διαδρομή ή την πρωτοβουλία που είχε πάρει ο νέος κ. Αντώνης Σαμαράς τότε ως υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θεωρώ πως είναι στον αντίποδα και γι’ αυτό ακριβώς δεν ανησυχώ ότι θα υπάρξει κάποια κρίση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024