Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Φλωρεντία των Gucci Garden, Ferragamo και Four Seasons

Η Φλωρεντία των Gucci Garden, Ferragamo και Four Seasons

Το Gucci Garden μέσα στο ιστορικό Palazzo della Mercanzia της Φλωρεντίας είναι ένα από τα πολυσυζητημένα, hot και trendy spots αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Μαργαρίτα Σφέτσα

Το Gucci Garden μέσα στο ιστορικό Palazzo della Mercanzia της Φλωρεντίας είναι ένα από τα πολυσυζητημένα, hot και trendy spots αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Ο creative director του φημισμένου οίκου Gucci, Alessandro Michele εμπνεύστηκε και σχεδίασε το νέο, εκπληκτικό αυτό χώρο ο οποίος περιλαμβάνει ένα κατάστημα με αντικείμενα τα οποία έχουν σχεδιαστεί μόνο για το “G.G.”, το εξαιρετικό “Gucci Osteria da Massimo Bottura”, ένα εστιατόριο δηλαδή με την υπογραφή του star chef βραβευμένου με τρία Michelin και μία Galleria με πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις, τις οποίες επιμελείται η κριτικός τέχνης Μαρία-Λουΐζα Φρίσα. Το Palazzo dellα Mercangia, δείχνει σχεδόν κινηματογραφικό τα βράδια όταν «φωτίζεται» με χρυσαφένια και απαλά μοβ χρώματα. Η Φλωρεντία άλλωστε είναι ολόκληρη μια κινηματογραφική πόλη. Νοιώθεις ότι είσαι «μέρος» ταινίας που γυρίζεται στις πανέμορφες πλατείες της, τα γραφικά δρομάκια, τα υπέροχα μουσεία. Ιδιαίτερα τις νύχτες αισθάνεσαι ότι κάτι…μυστηριώδες συμβαίνει στην πόλη, κοντά στο Ponte Vecchio, την Via Tornabuoni και την Piazza Santa Maria Novella. Μέρος του κινηματογραφικού αυτού σκηνικού και το διεθνές πολύ πετυχημένο brand Replay.

Ο Listri «τα παλάτια» η Σχοινούσα

Στη Φλωρεντία, επιφανείς, low profile Ιταλοί, διαθέτουν εντυπωσιακές κατοικίες. Σπίτια-πραγματικά παλάτια, με εσωτερικούς κήπους. Θυμάμαι ότι είχα επισκεφθεί ένα από αυτά. Πρόκειται για το σπίτι ενός από τους διασημότερους παγκοσμίως φωτογράφους εσωτερικών χώρων. Αυτό του Massimo Listri, ο οποίος επισκέπτεται μάλιστα την Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα την Σχοινούσα. Η μονοκατοικία του Massimo με τους τεράστιους κήπους, φιλοξενεί συχνά προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο. Το εστιατόριο μέσα στο ιστορικό κτίριο της Piazza della Signoria είναι «ζωγραφισμένο» με πράσινα, ιβουάρ και σοκολά χρώματα. Επιλέγω πάντα στην διάρκεια των επισκέψεών μου στη Βενετία, το “Hotel Lungarno”, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Ferragamo. Μην ξεχνάμε ότι οι ιδιοκτήτες του εμβληματικού οίκου μόδας, κατάγονται από την Φλωρεντία. Οι περισσότεροι έχουν επιλέξει μάλιστα να κατοικούν μόνιμα στην πόλη. Το “Four Seasons Hotel” της Φλωρεντίας είναι ένα από τα καλύτερα του πλανήτη. Με το spa να βρίσκεται σχεδόν μέσα στον κήπο.

in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024