Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελία για εμπλοκή Πολάκη σε νέα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Καταγγελία για εμπλοκή Πολάκη σε νέα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει η κατάθεση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΝΠΟ, Σταμάτη Πουλή, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, την περίοδο 1997-2014.

Νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει η κατάθεση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΝΠΟ, Σταμάτη Πουλή, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, την περίοδο 1997-2014.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πουλής στο πλαίσιο της κατάθεσής του κατήγγειλε οτι τους τελευταίους 12 μήνες έχουν δοθεί 2,8 εκατομμύρια ευρώ για την φύλαξη ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα με απευθείας ανάθεση και υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

«Τα τελευταία δύο έτη το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εντός δημοσίου λογιστικού. Απαγοερεύεται να αναλαμβάνει υποχρεώσεις έναντι τρίτων αλλά παρ’ όλα αυτά υπήρξαν αναθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για φύλαξη και κτιρίων του Υπουργείου Υγείας. Χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς σύμβαση. Είναι υπέρ τρίτων και απαγορεύεται. Ήδη τα έχουμε καταθέσει όλα στην Εισαγγελία Διαφθοράς»,είπε.

Ωστόσο, αναστάτωση προκλήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή όταν ο κ. Πουλής υποστήριξε ότι από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν χαθεί έγγραφα τα οποία αφορούν στην περίοδο 2013-2014. «Εταιρεία είχε αποκλειστική χρήση των χωρών όπου φυλάσσονται όλα τα πρωτόκολλα, τα αρχεία, τα μητρώα και οι σφραγίδες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στις 8 Απριλίου 2017 αφαιρέθηκαν από τις αποθήκες αρχεία και μητρώα που αφορούσαν την περίοδο 2013- 2014, κατά την υπουργική θητεία Γεωργιάδη».

Και συνέχισε λέγοντας ότι συνεργάτες του κ. Πολάκη ασκούσαν πιέσεις σε υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ να καταθέσουν ψευδώς ότι 23 άτομα είχαν προσληφθεί παράνομα με παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεχόμασταν πιέσεις από συμβούλους του κ. Πολάκη να προχωρήσουμε σε ψευδείς βεβαιώσεις για το ζήτημα των 23 συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να υπάρξει πρόβλημα στον κ. Γεωργιάδη και φυσικά να έχουμε κι εμείς πρόβλημα μετά ως υπηρεσιακοί. Υπήρχαν συνάδελφοι μας οι οποίοι πιέστηκαν έντονα και επανειλημμένως εγγράφως να βεβαιώσουν ψευδώς ότι αυτά τα 23 άτομα ήταν υπάλληλοι ενώ δεν ήταν και έχει καταγγελθεί αυτό συγκεκριμένα. Ομως δεν προχώρησαν σε ψευδή βεβαίωση γιατι αντιστάθηκαν. Μετάκλητος σύμβουλος του κ. Πολάκη άσκησε πίεση σε δύο υπηρεσιακούς και ήταν έντονα φορτικός και πάνω από το κεφάλι τους πιέζοντας τους να γράψουν συγκεκριμένη διατύπωση διότι την περίμενε άμεσα ο υπουργός, οπως έλεγε, μέσα σε μισή ώρα γιατί το απόγευμα θα απαντούσε σε ερώτηση στη Βουλή. Είκοσι μέρες πριν την δημόσια επίθεση που δέχτηκα, ως σωματείο κάναμε εξώδικο και καταγγείλαμε ότι στις 8 Απριλίου έγινε παράνομος αποκλεισμός με εντολή της διοίκησης που ΚΕΕΛΠΝΟ του κτιρίου με ψευδή αιτιολογία από την εταιρεία security. Φωνάξαμε την άμεση δράση. Έγινε καταγγελία του περιστατικού προχωρήσαμε σε εξώδικο, προχωρήσαμε σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και εκδόθηκε δικαστική απόφαση 18 Ιουλίου για αποχώρηση της συγκεκριμένης εταιρείας».

Αφορμή για όλες αυτές τις καταγγελίες προς το πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν το γεγονός ότι τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που εκπροσωπούν την κυβέρνηση επέμειναν σε ερωτήσης κατά την εξέταση του μάρτυρα που αφορούσε το θέμα της υπερτιμολόγησης των τροφίμων που προμηθευόταν το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Στ. Πουλής απαντώντας και σε αυτές τις κατηγορίες απάντησε λέγοντας «σας ενδιαφέρουν οι φακές και το μοσχαράκι αλλά κλείνετε τα μάτια στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για τη φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Όσα λέτε δεν αφορούν στο πεδίο διερεύνησης της εξεταστικής. Δεν θα σας αφήσουμε να πείτε το παραμύθι σας», απάντησε ο Αντώνης Μπαλωμενάξης, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, υπενθυμίζοντας στον κ. Πουλή ότι η επιτροπή εξετάζει υποθέσεις της περιόδου 1997-2014.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν έντονα υποστηρίζοντας ότι «με βάση τον ποινικό κώδικα, αφ’ης στιγμής ο μάρτυρας καταγγέλλει ποινικά αδικήματα η εξεταστική είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην εισαγγελία. Αν δεν το κάνετε εσείς θα πάμε εμείς μόνοι μας».

Και η Έφη Χριστοφιλοπούλου, από την ΔΗΣΥ συμπλήρωσε «ντροπή σας θέλετε να καλύψετε τους εαυτούς σας και το λέτε τόσο απροκάλυπτα».

Πολάκης: Δεν είμαστε ίδιοι με σας και δε θα γίνουμε

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά την προσφιλή τακτική του, σχολίασε τα όσα συνέβησαν στην Εξεταστική Επιτροπή, μέσω του προσωπικού του λογαριασμου στο Facebook.

Ο κ. Πολάκης σε σχετική του ανάρτηση χαρακτήρισε τον Σταμάτη Πουλή «λαμόγιο» και τον κατηγόρησε ότι είχε δώσει σε εταιρεία συγγενικού του προσώπουτην παρασκεύη των γευμάτων που μοίραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ προς άπορους ασθενείς.

Εξηγήσεις ζητά η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία ζητά εξηγήσεις για τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον κ. Πολάκη και σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η αποκάλυψη του Προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΟ ότι η εταιρεία φύλαξης επιχείρησε να αποκτήσει παρανόμως αρχεία του Πρωτοκόλλου της υπηρεσίας με σκοπό αυτά να αλλοιωθούν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη – εφόσον επιβεβαιωθεί – εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία του Υπουργείου.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιααυτήν τη σοβαρότατη καταγγελία και να μας απαντήσει αν όντως υπήρξε απόπειρα ενοχοποίησης του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη από τον κ. Πολάκη. Και προφανώς αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα αυτήν τη σοβαρότατη υπόθεση».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024