Το Τμήμα Εμφύτευσης Βηματοδοτών εγκαινίασε, λίγο μετά το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η παρούσα κυβέρνηση εργάζεται για τη βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της Υγείας, που είχε παρά πολλά προβλήματα και στο μέτρο του δυνατού έχουν επιλυθεί πολλά από αυτά».

Η λειτουργία του Τμήματος Εμφύτευσης Βηματοδοτών θα περιορίσει τις μετακινήσεις των καρδιοπαθών προς νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά να νοσηλεύονται στο «Αχιλλοπούλειο» του Βόλου.

Την επίσκεψη του κ. Ξανθού στο νοσοκομείο αποδοκίμασε ομάδα συγκεντρωμένων έξω από την κεντρική είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Για το θέμα της Υγείας, γενικότερα, ο υπουργός επισήμανε ότι «από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της κυβέρνησης, δόθηκε βαρύτητα στο να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας που ήταν υπό κατάρρευση και ακολούθως έγιναν παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στο μέτρο του δυνατού».

Επιπλέον, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι προγραμματίζεται να τοποθετηθούν ως μόνιμοι 2.700 εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, έπειτα από την κρίση τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Για το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου σημείωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση του προσωπικού στο Ογκολογικό και στο Οφθαλμολογικό Τμήμα, ενώ προγραμματίζονται προσλήψεις και για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο