Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο

Σύσκεψη για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο

Σύσκεψη για τη λεπτομερή ενημέρωση των βουλευτών για τις προβλεπόμενες διαδικασίες έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με την παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, των βουλευτών Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ (Γεροβασίλη Όλγα, Καραγιάννης Ιωάννης, Κάτσης Μάριος, Μαντάς Χρήστος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Στέφος Ιωάννης, Τζούφη Μερόπη) και του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλη Βερροιόπουλου.

Στη σύσκεψη, σκοπός της οποίας ήταν η λεπτομερής ενημέρωση των βουλευτών για τις προβλεπόμενες διαδικασίες έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, ο κ. Σταθάκης τόνισε τη δέσμευση για απαρέγκλιτη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και σεβασμό των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναγνωρίστηκε από κοινού η σημασία της αξιοποίησης υδρογονανθράκων για λόγους εθνικού συμφέροντος, καθώς αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ο υπουργός δήλωσε ότι η Πολιτεία θα διασφαλίσει την απαρέγκλιτη τήρηση της εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας που έχει ενσωματώσει το αυστηρό ευρωπαϊκό πρότυπο, καθώς το περιβάλλον αποτελεί σημαντικό πόρο για τον τουρισμό και συνεπώς για την εθνική οικονομία.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η άσκηση αυστηρού δημόσιου ελέγχου καθ’ όλα τα στάδια έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου. Υπενθύμισε ότι οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περιοχή Natura και τόνισε τέλος, ότι θα υπάρξει πλήρης σεβασμός των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που σχετίζονται με τις γεωφυσικές έρευνες.

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024