Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Θίο Γουόλκοτ στην Έβερτον από την Άρσεναλ έναντι ποσού άνω των 20 εκατ. λιρών. Ο 28χρονος επιθετικός αποτελεί το δεύτερο απόκτημα του Σαμ Αλαρντάις στην περίοδο του Ιανουαρίου, μετά τον Τούρκο στράικερ, Τσενκ Τοσούν, από την Μπεσίκτας (27 εκατ. λίρες).

Η κίνηση αυτή αποτελεί το τέλος της 12ετούς παρουσίας του Γουόλκοτ στους Λονδρέζους, όπου σε 397 συμμετοχές πέτυχε 108 γκολ. Η πρώην ομάδα του, η Σαουθάμπτον, από την οποία αποχώρησε το 2005 για να ενταχθεί στην Άρσεναλ, είχε επίσης δείξει ενδιαφέρον για να τον φέρει πίσω, αλλά ο παίκτης προτίμησε τους «μπλε».

Ο Γουόλκοτ, ο οποίος από την έναρξη της σεζόν δεν είχε ξεκινήσει ούτε μία φορά στην ενδεκάδα των «κανονιέρηδων», εκτιμά ότι υπό τις οδηγίες του Αλαρντάις μπορεί να «αναγεννηθεί» ποδοσφαιρικά.

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, παραδέχθηκε πως δεν επιθυμούσε να φύγει ο Γουόλκοτ, ωστόσο υποστήριξε παράλληλα ότι δεν μπορούσε να του εγγυηθεί σημαντικό χρόνο συμμετοχής, κάτι που ο Άγγλος διεθνής επιθυμούσε ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Ο Γουόλκοτ, ο οποίος έχει 47 συμμετοχές με τα «Τρία Λιοντάρια», δεν έχει αγωνιστεί με την φανέλα της Εθνικής από το φιλικό εναντίον της Ισπανίας τον Νοέμβριο του 2016.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ