Ίμια: Τουρκική ακταιωρός ήρθε σε επαφή με κανονιοφόρο
Mια τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνο ελιγμό την ώρα που η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή των Ιμίων, με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή των δύο πλοίων.
Δεν έχει τέλος η ένταση στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, όπως αποδεικνύουν οι κινήσεις των πολεμικών πλοίων της γειτονικής χώρας.
Το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκε ένα ακόμα επεισόδιο με τουρκικό πολεμικό πλοίο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή των Ιμίων.
Συγκεκριμένα, μια τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνο ελιγμό την ώρα που η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή των δύο πλοίων.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δεν υπάρχουν ζημιές στην κανονιοφόρο, ενώ η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε άμεσα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα μετά το συμβάν.
in.gr
- Αυξάνεται ο απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη – Τουλάχιστον 10.000 νεκροί σε πέντε χώρες
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού με τον Μοντέρο
- Οι μισοί ασθενείς δεν παίρνουν τα φάρμακα τους – Ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442