Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια τονίζουν οι σεισμολόγοι

Ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια τονίζουν οι σεισμολόγοι

Την ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια, τα οποία υπολογίζονται σε 87.000, υπογράμμισε ο καθηγητής σεισμολογίας, και πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος.

Την ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια υπογράμμισε ο καθηγητής σεισμολογίας, και πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.

Ο κ. Μακρόπουλος τόνισε πως τα κτίρια του Δημοσίου ανέρχονται περίπου στις 87.000, ενώ σημείωσε πως μέχρι το 2010 πού ήταν ο ίδιος πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας είχαν ελεγχθεί περίπου 10.000, αριθμός που τα επόμενα χρόνια έφτασε στις 15.000. «Τα κτίρια αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν από τους μηχανικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης έστω και οπτικά» είπε ο καθηγητής.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου δεν έγινε ανάλυση σεισμικών δεδομένων αλλά ήταν μια απλή συνάντηση γνωριμίας. Στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστούν τα δεδομένα των τελευταίων σεισμών με πρώτον απ’ όλους, αυτόν στην Σταμάτα Αττικής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Κ. Μακρόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΚΠΑ, ο Γ. Ψυχάρης, καθηγητής Αντισεισμικής Μηχανικής ΕΜΠ και αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, η Αν. Κυρατζή, καθηγήτρια Σεισμολογίας ΑΠΘ, ο Κ. Παπαζάχος, καθηγητής Γεωφυσικής ΑΠΘ, ο Στ. Δρίτσος, πολιτικός μηχανικός, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γ. Δρακάτος, σεισμολόγος, διευθυντής Ερευνών Γ.Ι/ΕΑΑ, ο Γερ. Παπαδόπουλος, δρ. Σεισμολόγος, διευθυντής Ερευνών Γ.Ι. – Ε.Α.Α, ο Δ. Μακρής, πολιτικός μηχανικός, γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024