Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρικό supercar στα σχέδια της Ferrari

Ηλεκτρικό supercar στα σχέδια της Ferrari

O επικεφαλής της Ferrari χαρακτηρίζει φυσική εξέλιξη την εξέλιξη μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασης από το Maranello.

H απόφαση της Ferrari να προσθέσει στην γκάμα της ένα SUV, δεν θα είναι η μοναδική στο κοντινό μέλλον που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «ξένη» για τα δεδομένα του Maranello, καθώς όπως δήλωσε, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και επικεφαλής της Ferrari, η εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου supercar είναι μια απολύτως λογική συνέχεια για την γκάμα της φίρμας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, αναφερόμενος στο επιτυχημένο εγχείρημα του Elοn Musk με την Tesla, «η ηλεκτροκίνηση είναι κάτι το απολύτως εφικτό για όλους και από όλους μας», αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η Ferrari σχεδιάζει να λανσάρει το «πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό supercar».

Σε ό,τι αφορά ωστόσο το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας άφιξης στην γκάμα της Ferrari, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, δεν προβλέπεται στο πενταετές πλάνο που θα ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 και φτάνει έως το 2022.

Παρ’όλα αυτά όπως επεσήμανε, το εν λόγω φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει την εξέλιξη περισσότερων plug-in υβριδικών προτάσεων από μέρους της Ferrari, από τα οποία, όπως υπογράμμισε, «το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση είναι εύκολο». Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με τον Sergio Marchionne «το ηλεκτρικό supercar θα είναι το ταχύτερο της αγοράς».

Σε κάθε περίπτωση, η αξιοποίηση ηλεκτρικής-υβριδικής τεχνολογίας δεν αποτελεί terra incognita για το Maranello όπως έχει άλλωστε αποδείξει με την υβριδική κορυφαία πρόταση της γκάμας του, LaFerrari, και με το αγωνιστικό της alter ego, FXX K Evo. Όπως και να έχει όμως, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το αμιγώς ηλεκτροκίνητο supercar δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

auto.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024