Ο παγκοσμίως γνωστός Ρώσος σκηνοθέτης Κιρίλ Σερεμπρένικοφ θα παραμείνει για τρεις ακόμη μήνες σε κατ’ οίκον.

Καλλιτεχνικός διευθυντής της πρωτοποριακής θεατρικής σκηνής «Γκόγκολ-Τσεντρ», δημιουργός του μπαλέτου «Νουρέγιεφ» που ανέβηκε στο θέατρο Μπαλσόι, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τις 19 Απριλίου του 2018, μετά την πρόταση που έκαναν οι ανακριτικές αρχές προς το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση του.

Ο ίδιος μαζί τους συνεργάτες του κατηγορούνται για υπεξαίρεση 68 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Οι ζημιές από τις ενέργειες των καλλιτεχνών

Η ανάκριση θεωρεί, ότι διεύθυνση του θιάσου «Εβδόμου Στούντιο», μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής του που είναι ο σκηνοθέτης Κιρίλ Σερμπρένικοφ, δαπάνησαν για δικούς τους μισθούς από το πόσο της κρατικής επιχορήγησης, ύψους 68 εκατομμυρίων ρουβλίων, το ποσό των 43 εκατομμυρίων ρουβλίων, ενώ κατέληξε στην εκτίμηση ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις ενέργειες των καλλιτεχνών έφθασαν τα 133 εκατομμύρια ρούβλια.

«Στην υπόθεσή σας υπάρχουν καταθέσεις, στις οποίες δεν αρνείσθε ότι παίρνατε αυξημένο μισθό, γεγονός που σας επέτρεψε με τον μισθό αυτό να διαγράψετε 43 εκατομμύρια ρούβλια», δήλωσε ο ανακριτής στο δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, οι εκδηλώσεις την διοργάνωση των οποίων προέβλεπε το πρόγραμμα Πλατφόρμα υλοποιήθηκαν «αλλά όχι με βάση τα ποσά που είχαν δηλωθεί». Ένα μέρος των χρημάτων αυτών –συνέχισε υπεξαιρέθηκε «υπάρχουν αντικειμενικές αποδείξεις».

Ο σκηνοθέτης Κιρίλ Σερμπερνίκοφ, ανταπαντώντας, κατηγόρησε την πρώην λογίστρια του θιάσου Νίνα Μασλιάγιεβα για συκοφάντηση του ίδιου, λέγοντας ότι «το μοναδικό επιχείρημα της ανάκρισης είναι η κατάθεση της Μασλιάγιεβα, η οποία είναι ψεύδη και συκοφαντίες, που εξυπηρετούν την ανάκριση» και ότι «η ανάκριση πιστεύει τα ψεύδη ενός ανθρώπου που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν».

Ο Σερεμπερένικοφ είπε επίσης ότι η ανάκριση παρουσιάζει στο δικαστήριο διαρκώς «την ίδια και αυτή εικόνα, ότι είμαστε δήθεν μια οργανωμένη ομάδα που καταληστεύσαμε τα κονδύλια του προγράμματος »Πλατφόρμα»».

«Και το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι γενικά δεν υπήρξε το έργο, είτε υπήρχε σε κάποια ανολοκλήρωτη μορφή».

Το όλο πρόγραμμα «Πλατφόρμα» – συνέχισε ο Σερεμπερένικοφ- υπήρξε: διοργανώθηκαν 340 εκδηλώσεις, γι΄ αυτό το να ισχυρίζεται κανείς ότι ζημιώθηκε το κράτος «είναι αδύνατον, είναι ένας κυνικός και κακόβουλος ισχυρισμός».

Ο Σερεμπρένικοφ, πρόσθεσε ότι κατά την εξέταση κατ αντιπαράθεση με την Μασλιάγιεβα, η ίδια παραδέχθηκε ότι υπεξαίρεσε το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ρουβλίων από τον θίασο «Έβδομο Στούντιο», όπως και ότι ο τρόπος που ενεργούσε με το λογιστήριο ήταν παραβατικός και μπορεί να αξιολογηθεί με διαφορετικούς τρόπους, αλλά όχι ως υπεξαίρεση εκ μέρους της διεύθυνσης του θιάσου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο