Ο συλληφθείς την περασμένη εβδομάδα στην Τσετσενία επικεφαλής του παραρτήματος της οργάνωσης προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Μεμοριάλ» Ογιούμπ Τιτίεφ έστειλε μέσω του δικηγόρου του επιστολή προς τον πρόεδρο Πούτιν, τον πρόεδρο της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας Μπαστρίκιν και τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), με την οποία τους ενημερώνει «εάν για κάποιο οποιοδήποτε τρόπο παραδεχθώ την ενοχή μου ως προς τις ποινικές πράξεις που μου αποδίδουν», αυτό θα σημαίνει ότι βασανίστηκα ή εκβιάστηκα.

Στην επιστολή του, την οποία δημοσιεύει αυτούσια η εφημερίδα «Novaya Gazeta» ο Τιτίεφ γράφει μεταξύ άλλων : «Στις 09.01.2018 αστυνομικοί με συνέλαβαν και έριξαν στο αυτοκίνητο μου ναρκωτικές ουσίας. Εναντίον μου στοιχειοθετήθηκε ποινική δικογραφία».

»Οι αποδείξεις περί ενοχής μου είναι πλήρως χαλκευμένες. Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το ότι εάν για κάποιο οποιοδήποτε τρόπο παραδεχθώ την ενοχή μου ως προς τις ποινικές πράξεις που μου αποδίδουν, αυτό θα σημαίνει ότι με υποχρέωσαν να παραδεχθώ την ενοχή μου χρησιμοποιώντας φυσική βία η εκβιασμό»

Το γραφείο Τύπου της οργάνωσης Μεμοριάλ ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας του να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σε σχέση με τα σκληρά μέτρα με τα οποία αντιμετωπίζεται ο Τιτίεφ.

Η ρωσική εφημερίδα, επικαλούμενη τον δικηγόρο του Τιτίεφ, γράφει ότι ο πελάτης του κρατείται σ’ ένα μικρό κελί χωρίς παράθυρο και υποφέρει από πονόδοντους καθώς μια ημέρα πριν από την σύλληψη του είχε κάνει εξαγωγές δοντιών και δεν του παρέχεται καμία ιατρική βοήθεια.

Όπως έγραψε το Radio Liberty στην ιστοσελίδα του, η οικογένεια του Τιτίεφ εγκατέλειψε την Τσετσενία, για λόγους ασφαλείας καθώς όπως δήλωσαν δεχόντουσαν απειλές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο