Την αύξηση του αριθμού των βουλευτών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας «έφερε» η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου θα εντάχθηκε ως συνεργαζόμενη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Μεγαλοοικονόμου εξήγησε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή λέγοντας:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε όταν η ελληνική οικονομία και κοινωνία αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είχε ευθύνες γι’ αυτό, ούτε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε τα τελευταία 40 χρόνια. Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έγιναν θαύματα ούτε περιμέναμε να γίνουν, όμως η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό φαίνεται από την θετική αντίδραση των αγορών, όπου για πρώτη φορά βλέπουμε τα επιτόκια να έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2006, πριν δηλαδή να μπούμε στην κρίση, διεθνώς αναγνωρίζεται ότι η χώρα είναι σταθερή και μπορούν να γίνουν επενδύσεις, και όλοι όσοι ήταν πριν εναντίον μας τώρα είναι υπέρ μας. Επέλεξα λοιπόν να συστρατευτώ σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια».

Εξηγώντας την θετική ψήφο της στο πολυνομοσχέδιο, η κ. Μεγαλοοικονόμου είπε ότι, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, όπως είπε, ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια για το καλό της οικονομίας. Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα εκτίμησε, ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απώλειες για τους δικαιούχους ενώ πρόσθεσε, ότι είπε και ο πρωθυπουργός, θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όπου απαιτείται μετά τον Αύγουστο του 2018.

Επιστολή Τσίπρα για Μεγαλοοικονόμου

Την ένταξη της κ. Μεγαλοοικονόμου στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σας ενημερώνω ότι από τούδε και στο εξής η βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Μεγαλοοικονόμου εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής», αναφέρει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Μετά την προσχώρηση της κ. Μεγαλοοικονόμου, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, διευρύνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία στους 154 βουλευτές.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας