Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα κινηθεί η αγορά ενοικίων και Airbnb το 2018

Πώς θα κινηθεί η αγορά ενοικίων και Airbnb το 2018

Οδηγό για τις τιμές πώλησης αλλά και για τα ενοίκια, θα αποτελέσουν οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τον Μάρτιο του 2018 όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της αγοράς.

Οδηγό για τις τιμές πώλησης αλλά και για τα ενοίκια, θα αποτελέσουν οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τον Μάρτιο του 2018 όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της αγοράς.

Για πρώτη φορά θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομικών να αναρτήσει πίνακες τιμών ζώνης κοντά στις πραγματικές. Παράγοντες της κτηματαγοράς χαρακτηρίζουν το 2018 έτος-σταθμό για την ελληνική αγορά ακινήτων.

Ύστερα από αρκετά χρόνια, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, φαίνεται να υπάρχει μια στροφή στα επαγγελματικά ακίνητα αλλά και μια τάση οι πολίτες να αναζητούν ακίνητα κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και λιγότερο στην περιφέρεια.

Κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων θα παίξουν οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό και σε άλλες περιοχές της χώρας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας, καθώς και τα ποσά των δανείων που θα χορηγήσουν οι τράπεζες.

Ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές υπάρχει, και μάλιστα έντονο, ειδικά για τουριστικές περιοχές, ενώ και η αγορά των ενοικίων φαίνεται να κινείται και πάλι μετά τη ραγδαία πτώση των τελευταίων ετών. Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς ακινήτων, για το 2018 προβλέπεται αύξηση της ζήτησης για αγορά μικρών και παλαιότερων διαμερισμάτων και με τον αριθμό των αγοραπωλησιών να διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με το 2017.

Έντονη κινητικότητα αναμένεται να παρατηρηθεί για ακίνητα κοντά σε σταθμούς μετρό και τα οποία μπορούν να εκμισθωθούν μέσω διαφόρων ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπως είναι για παράδειγμα η Airbnb.Οι νέες αντικειμενικές αξίες προβλέπεται να επηρεάσουν όχι μόνο την αγορά των κατοικιών αλλά και αυτήν των επαγγελματικών ακινήτων.

Οι επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) συνεχίζουν να αναζητούν στέγαση σε πιο οικονομικούς χώρους, ενώ η επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων αποτελεί σημείο αναφοράς για τη συγκεκριμένη αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων είναι η 31η Μαρτίου. Οι εκτιμητές ακινήτων που ανέλαβαν το έργο θα πρέπει να εισηγηθούν τιμές ζώνης οι οποίες θα είναι στα επίπεδα των εμπορικών τιμών. Επί της ουσίας, θα πρέπει να εξισωθούν οι αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές τιμές.

Σημειώνεται ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα επιβαρύνουν περισσότερο τις «λαϊκές» περιοχές, όπως Κερατσίνι, Πέραμα, Δραπετσώνα και Νέα Λιόσια, με τις τιμές να αυξάνονται ακόμα και 50%, ενώ αντίθετα θα ελαφρυνθούν οι περιοχές των βορείων προαστίων περίπου 30%-40%. Πάντως, την τελική απόφαση θα τη λάβει ο υπουργός Οικονομικών. Δηλαδή, η απόφαση για τις νέες τιμές που θα ισχύσουν το 2018 θα είναι πολιτική, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλες αυξήσεις σε λαϊκές περιοχές.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024