Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περού: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ - Αυξάνεται ο αριθμος των νεκρών και τραυματιών

Περού: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ – Αυξάνεται ο αριθμος των νεκρών και τραυματιών

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έπληξε σήμερα, Κυριακή, το πρωί την ακτή του νότιου Περού με αποτέλεσμα -με τα μέχρι τώρα στοιχεία- να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, ενώ αγνοείται η τύχη 17 άλλων. Οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 65 άτομα. Σπίτια και δρόμοι έχουν καταρρεύσει.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έπληξε σήμερα, Κυριακή, το πρωί την ακτή του νότιου Περού με αποτέλεσμα -με τα μέχρι τώρα στοιχεία- να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, ενώ αγνοείται η τύχη 17 άλλων. Οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 65 άτομα. Σπίτια και δρόμοι έχουν καταρρεύσει.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 4:18 π.μ. τοπική ώρα (11:18 ώρα Ελλάδας) σε βάθος περίπου 36 χλμ., σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS). Το επίκεντρό του βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό, 40 χλμ. από την πόλη Ατσάρι. Από την πλευρά του το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της κυβέρνησης του Περού ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς και το επίκεντρό του βρισκόταν στο Λόμας, στη νότια περιφέρεια Αρεκίπα.

Οι ναυτιλιακές αρχές του Περού ανακοίνωσαν πως δεν προκλήθηκε τσουνάμι από τον σεισμό.

Η κυβερνήτης της Αρεκίπα Γιαμίλα Οσόριο δήλωσε αρχικά μέσω του Twitter πως 20 «ελαφρά τραυματίες» έχουν αναφερθεί στην πόλη Κάτσα, όπου σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και μερικοί δρόμοι έχουν καταρρεύσει. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε αρκετούς δήμους και πολλά σπίτια από πλίνθους έχουν καταρρεύσει, πρόσθεσε η Οσόριο, ενώ προσέθεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

2 νεκροί, πολλοί τραυματίες και φόβοι για αύξηση του αριθμούς τους

Ωστόσο αργότερα με νέο tweet η Γιαμίλα Οσόριο έκανε γνωστό πως ένας 55χρονος άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Γιάουκα όταν έπεσε επάνω του ένας βράχος.

Ο Χόρχε Τσάβες, επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτικής Άμυνας του Περού (INDECI), δήλωσε στον τοπικό ραδιοσταθμό RPP πως ένας δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πόλη Μπέγια Ουνιόν.

Το INDECI ανέφερε στο Twitter πως 65 άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

«Έχουν πληγεί αρκετά σπίτια και είναι πιθανό ο απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών να αυξηθεί», δήλωσε ο Τσάβες.

Αρχικά ο υπουργός Υγείας του Περού μιλούσε για 17 αγνοούμενους, μετά την κατάρρευση εξαιτίας του σεισμού αυτοσχέδιου ορυχείου ανατολικά της παραλιακής πόλης Τσάλα. Ευτυχώς αργότερα ανακοίνωσε πως διασώστες επιβεβαίωσαν ότι «δεν υπάρχουν 17 αγνοούμενοι» σε αυτοσχέδιο ορυχείο μετά τον σημερινό σεισμό.

Χωρίς ρεύμα σπίτια, κατάρρευση δρόμων

Αρκετοί δήμοι είναι χωρίς ηλεκτρικό ενώ σπίτια και δρόμοι έχουν καταρρεύσει, δήλωσε η Οσόριο. Πολλοί κάτοικοι της παραλιακής πόλης Λόμας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους έπειτα από έναν μετασεισμό, πρόσθεσε η ίδια.

Οι σεισμοί είναι συνηθισμένοι στο Περού, ωστόσο πολλά σπίτια εκεί είναι χτισμένα με υλικά που δεν μπορούν να τους αντέξουν.

Το 2007 ένας σεισμός είχε στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στην περιφέρεια Ίκα.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη βόρεια Χιλή, τον νότιο γείτονα του Περού. Οι χιλιανές αρχές ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ζημιές σε υποδομές ή διακοπές στην ηλεκτροδότηση ή την υδροδότηση.

in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024