Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαδοπούλου: Όχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονία από την ΠΓΔΜ

Παπαδοπούλου: Όχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονία από την ΠΓΔΜ

«Λέμε όχι στη χρήση του ονόματος ΄΄Μακεδονία΄΄ για τα Σκόπια ή παραγώγου του ονόματος αυτού» τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται απλά για ένα όνομα, αλλά για την ταυτότητα».

«Λέμε όχι στη χρήση του ονόματος ΄΄Μακεδονία΄΄ για τα Σκόπια ή παραγώγου
του ονόματος αυτού» τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα
Παπαδοπούλου, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται απλά για ένα όνομα, αλλά
για την ταυτότητα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Εψιλον σημείωσε ότι από τους γείτονες το όνομα συνδυάζεται και συνδέεται απόλυτα με τον αλυτρωτισμό τους. «Υπήρξαν γενιές των Σκοπιανών που μεγάλωσαν με τα σχολικά τους βιβλία, με το Σύνταγμά τους υιοθετώντας μια ταυτότητα. Επομένως δεν πρόκειται απλά για ένα όνομα».

«Υπέρ μιας λύσης όχι όμως οποιασδήποτε λύσης»

Η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν την διαπραγματευτική προσπάθεια που καλώς γίνεται «στο πλαίσιο μιας πολυπεπίπεδης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής η οποία ασκείται με επιτυχία από τον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών και σε άλλα ζητήματα όπως στο Κυπριακό. Επεσήμανε ακόμη πως οι ΑΝΕΛ είναι στην κατεύθυνση μιας λύσης «όχι όμως οποιασδήποτε λύσης».

Οι συγκυρίες, συμπλήρωσε, είναι ευνοϊκές για λύση στο Σκοπιανό και οι ευνοϊκές συγκυρίες – όπως είπε – είναι για να αξιοποιούνται, όχι για να καθορίζουν τις εθνικές θέσεις. Αναφερόμενο στον κ. Μητσοτάκη, τόνισε ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει αν συμφωνεί με τη χρήση του ονόματος. Εμείς αναμένουμε μια απάντηση. Με τις αναφορές του ότι δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ουσιαστικά θέλει να αποφύγει τη στάση μερίδας των βουλευτών της ΝΔ, ιδιαίτερα των Μακεδόνων βουλευτών».

Για το πολυνομοσχέδιο και τη γ΄ αξιολόγηση

Αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο και την πορεία της οικονομίας είπε ότι «με την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα θα κλείσει και η γ’ αξιολόγηση στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος».
Ουσιαστικά, πρόσθεσε, διανύουμε τη χρονιά κατά την οποία θα βγούμε από το μνημονιακό καθεστώς το οποίο επέβαλε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. «Κανείς δεν λέει ότι τα δημοσιονομικά προγράμματα δεν έχουν αδικίες. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή η κυβέρνηση απέτρεψε ό,τι μπορούσε να αποτραπεί από όσα δρομολογούσαν οι προηγούμενοι» είπε και μίλησε για ορατή ανάκαμψη της οικονομίας.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024