Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Απρόσκοπτη η λειτουργία των δημοτικών ραδιοφώνων

Παππάς: Απρόσκοπτη η λειτουργία των δημοτικών ραδιοφώνων

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων για το μέλλον των δημοτικών ραδιοσταθμών μετά τη μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή. «Το ν/σ πλήττει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς» υποστηρίζει η ΕΣΗΕΑ.

Το μέλλον των δημοτικών ραδιοσταθμών μετά τη μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν σχετικά με το νομοσχέδιο για την ψηφιακή αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών και ειδικότερα σχετικά με το μέλλον των δημοτικών ραδιοσταθμών.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ανέφερε ότι από κοινού με τον δήμαρχο Αθηναίων, θα εγγυηθούν την απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και τη μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι στην συζήτησή του με τον υπουργό ΨΗΠΤΕ τόνισε πως ο δημόσιος χαρακτήρας των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών επιτάσσει τη ρητή εξαίρεσή τους από κάθε διαδικασία δημοπράτησης που προβλέπει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

ΕΣΗΕΑ: Πλήττει τους δημοτικούς σταθμούς το ν/σ

Το νομοσχέδιο για το ψηφιακό ραδιόφωνο πλήττει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς όλης της επικράτειας, καθώς τους εξισώνει με τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους αναγκάζει να πάρουν μέρος, προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας, σε δημοπρασία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

Η ΕΣΗΕΑ σημειώνει επίσης, ότι «η κυβέρνηση με την σχετική διάταξη αγνοεί τις θέσεις των κοινωνικών φορέων, των δημοτικών συμβουλίων, αλλά αναιρεί και τις δικές τις απόψεις, καθώς το 2015 είχε εξαιρέσει από αυτή τη διαδικασία τα δημοτικά ραδιόφωνα, ενώ έχει ήδη εξαιρέσει από τις τηλεοπτικές άδειες τις δημοτικές τηλεοράσεις. Με αυτόν τον τρόπο αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας των δημοτικών ραδιοφώνων, ενώ, ταυτόχρονα, καλεί δημοτικές επιχειρήσεις να “τζογάρουν” χρήματα των συμπολιτών μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για τους λόγους αυτούς, η ΕΣΗΕΑ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει με το συγκεκριμένο σχέδιο και να εξαιρέσει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από τη διαδικασία δημοπράτησης.

«Η εξαίρεση που ζητούμε» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «δεν αντιβαίνει το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο και υποστηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και τα σωματεία των εργαζομένων.

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα θυμηθεί όσα δήλωνε ως αντιπολίτευση για το θέμα της ΕΡΤ και δεν θα συνδέσει τη διακυβέρνησή της μ΄ ένα νέο “μαύρο” στα δημοτικά ραδιόφωνα όλης της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024