Βορίδης: Το πολυνομοσχέδιο είναι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κακό στον τόπο σε όλα τα επίπεδα, αλλά το μεγαλύτερο κακό που κάνει σήμερα, είναι ότι ακυρώνει τις ιδεολογικές διαφορές.
«Αυτό το νομοσχέδιο σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ταυτότητά του. Γιατί έχει την έκφραση του οπορτουνισμού, της μετάλλαξης, της εξουσιολαγνείας και της απόλυτης ασυνέπειας» είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι εμβληματικές διατάξεις που αποδεικνύουν το αληθές του επιχειρήματός του, είναι αυτές για την απεργία και τους πλειστηριασμούς.
«Αυτές οι διατάξεις χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που μεταλλάχθηκε και που θα κάνει ό,τι απαιτείται για να μείνει, έστω και μία ακόμη μέρα, στην εξουσία» είπε κατά την παρέμβασή του στο πολυνομοσχέδιο για την τρίτη αξιολόγηση ο κ. Βορίδης, επισημαίνοντας, πως αν πριν χρόνια διανοείτο κάποιος να θέσει θέμα απεργίας, θα ήταν όλοι στα κάγκελα, ενώ σήμερα αυτή η κυβέρνηση νομοθετεί αντικειμενικά μεγαλύτερη δυσκολία στην κήρυξη της απεργίας.
«Αυτή η μετάλλαξη έχει και αισθητικά στοιχεία, πέραν των άλλων. Πως περνάς από το ταγάρι και την υψωμένη γροθιά, στο ωραίο και κομψό συνολάκι και γίνεσαι καταπληκτικός υπουργός. Με την ταχύτητα του φωτός, κάτι έχει συμβεί. Κι εδώ αυτό που συνέβη είναι η εξουσία. Δεν είναι αυτό μια συντριπτική νίκη του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στα αριστερά ιδεολογήματα. Αυτή η ισχυρή μετάλλαξη, αυτό που λέτε εσείς συμβιβασμό, αποδεικνύει τους ισχυρούς μηχανισμούς αναμόρφωσης και αναπαραγωγής μιας συγκεκριμένης ταυτότητας.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το καλύτερο επιχείρημα, γιατί από κει που ήταν ο σκληρός επαναστάτης που τον έτρεμε η Ευρώπη, σήμερα είναι ο πολιτικός αρχηγός που τον βραβεύουν για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά του» είπε ο κ. Βορίδης, απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως προς την ρύθμιση για την απεργία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε, ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει, προσθέτοντας ότι ενθαρρύνει «αυτό τον δρόμο», καθώς «μόλις άνοιξε η πόρτα για αυτή την συζήτηση κι επομένως, όταν ξεκινά κάτι, συνεχίζει».
Ωστόσο, ο κ. Βορίδης, είπε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει την παρέμβαση ολοκληρωμένα και πλήρως για να είναι αποτελεσματική η λογική -που από μια πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται- ότι ενισχύεται η αντιπροσωπευτικότητα στα Σωματεία των εργαζόμενων, όταν δηλαδή θα υπάρχει πρόσθετη πλειοψηφία και στην απόφαση για την απεργία.
Σχετικώς με την ρύθμιση για τα οικογενειακά επιδόματα, ο κ. Βορίδης είπε ότι η κυβέρνηση αποστερεί 50 εκατ. από τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, σε μια λογική εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορεί να αποκοπεί από την ιστορική του ρίζα του και που εχθρεύεται την πολύτεκνη οικογένεια.
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κακό στον τόπο σε όλα τα επίπεδα, αλλά το μεγαλύτερο κακό που κάνει σήμερα, είναι ότι ακυρώνει τις ιδεολογικές διαφορές.
«Μόνος στρατηγικός μας αντίπαλος μένει το ΚΚΕ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο τακτικός εκλογικός αντίπαλος. Πλέον, μέσα σε αυτό το σχήμα της απόλυτης ιδεολογικής διάλυσης και αποσύνθεσης, δεν γεννιούνται όροι σοβαρής και πολιτικής αντιπαράθεσης» κατέληξε ο κ. Βορίδης.
in.gr
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442